Det virker tillokkende at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet en smule tidligere, men Arne-pensionen er ikke for alle.
De seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at i alt 50.200 personer har søgt om retten til tidlig pension, mens 37.700 har fået tildelt pensionen.
Det har siden 1. august 2021 været muligt at søge om retten til tidlig pension, men man skal være fyldt 61 for at kunne søge.
Allerede fra årets start blev der udbetalt de første pensioner. Her fik i atl 3.700 startet på den tidlige pension, og det talt er støt stigende. I alt forventes det, at op mod 11.000 danskere går på tidlig pension i år alene.
Det er dog ikke alle, der mener, at Arne-pensionen er godt nyt for Danmark.
Således har Steen Nielsen, der er vicedirektør og arbejdsmarkedspolitisk chef i DI udtalt, at:
"Timingen for Arne-pensionen kunne nærmest ikke være værre. Ordningen indføres på et tidspunkt, hvor virksomhederne mangler medarbejdere i et omfang, vi ikke har set i mange år i stort set alle brancher og over hele landet. Det vil utvivlsomt koste omsætning og vækst for virksomhederne og dermed for samfundet."
Håndværkere og slagteriarbejdere
Det er ikke alle erhverv, der benytter sig af muligheden for at søge om tidlig tilbagetrækning. Således er der mange håndværkere og slagterimedarbejdere blandt ansøgerne.
I alt kan man gå på pension tre år før folkepensionen, hvis man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, mens 42 og 43 år på arbejdsmarkedet giver ret til, at man kan gå fra et eller to år før folkepensionen.
I alt har seks årgange har mulighed for at søge og beholde den ret.
Det er ikke alle politiske partier, der ser Arne-pensionen som noget positivt. Således har De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, tidligere kaldt pensionen for 'rendyrket socialisme'.
Når arbejdsdygtige personer trækker sig tilbage fra et arbejdsmarked, der notorisk mangler arbejdskraft, så giver pensionen ikke mening