Thure Lindhardt har fået ny tjans - og det er ikke som skuespiller

Kendte

28/9/23 | 06:00

Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Skrevet af J. Bøgen

Han er allerede gået i gang!

Den 48-årige skuespiller, instruktør og forfatter Thure Lindhardt er nyslået ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp med næstekærlighed og respekten for det enkelte menneske som dramaturgisk ledetråd.

“Mennesker, der gør noget godt for andre mennesker, er gladere mennesker. Det er næstekærlighedens dobbelthed. Jeg gør en god gerning for dig. Og jeg får det godt. Det, synes jeg, er meget stort,” siger Thure Lindhardt i en pressemeddelelse.

Herhjemme er han først og fremmest kendt for sine filmroller, blandt andet som modstandsmanden Flammen i filmen Flammen og Citronen - og internationalt i filmatiseringen af Dan Brown-romanen Engle og Dæmoner.

Han instruerede og spillede Jens-Otto Krag i tv-serien Krag og Virkner, og som forfatter er han på vej med en ny bog, hvori han med en filosofisk tankegang vil vende den menneskelige vej mod forsoning og forståelse. 

Er allerede trukket i arbejdstøjet

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, ser frem til samarbejdet med kunstneren med de mange talenter og det store blik for næstekærligheden.

”Thures engagement og energi er smittende. Hans indlevelsesevne er helt unik, og jeg ser frem til at opleve ham på verdensscenen til gavn for mennesker i det globale syd,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Organisationens nye ansigt udadtil er allerede blevet involveret i arbejdet med at sætte fokus på mad og menneskerettigheder i forbindelse med FN's Internationale Madspildsdag den 29. september.

”Det kræver ikke den store manuskriptforfatter at se tragedien i, at 800 millioner mennesker mangler mad, samtidig med at vi kasserer en tredjedel af alle de fødevarer, der produceres globalt,” siger Thure Lindhart, der selv handler i Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker Wefood.