Seniorfaderskab et hit blandt ældre, kendte skuespillere

Kendte

16/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Ville du blive far som 83-årig? Det er Al Pacino netop og han er ikke den eneste kendte skuespiller, der er blevet far. Også Robert De Niro, der er 79, er blevet far – og en række andre kendte skuespillere.

Det sene faderskab

Pacino annoncerede sin nyfødte søn, Roman, gennem sin talsmand torsdag. Skuespilleren og hans partner, Noor Alfallah, er blevet forældre. Flere detaljer blev dog ikke afsløret i udtalelsen.

Pacino og hans partner, Noor Alfallah, holdt graviditeten hemmelig helt indtil det sidste øjeblik. Det blev først kendt i slutningen af maj, at den 29-årige filmproducent var i sin ottende måned.

Ifølge medieoplysninger har Pacino og Alfallah været et par siden april 2022. Pacino ("The Godfather", "The Irishman") har allerede tre voksne børn med to kvinder - en 33-årig datter og 22-årige tvillinger med skuespilleren Beverly D'Angelo. Han har aldrig været gift.

Det kommer i kølvandet på, at De Niro i maj afslørede navnet på sit nyfødte barn. Den lille pige, der blev født i begyndelsen af april, hedder Gia Virginia Chen-De Niro. Den stolte far delte også et billede af babyen med programmet "CBS Mornings". Det sorte hårede pige ser direkte ind i kameraet iført en lyserosa heldragt, støttet af en hånd. Det er det første barn for den nu syv-gange far med sin nuværende partner, Tiffany Chen.

Pacino og De Niro er ikke enestående tilfælde i Hollywood. "Pretty Woman" -stjernen Richard Gere (73) blev far igen som 70-årig. Den tidligere "Sexiest Man Alive", der også er kendt som en stor humanist og ven af Dalai Lama, har været gift siden 2018 med den spanske forretningskvinde og aktivist Alejandra Silva. Deres to sønner er kun tre og fire år gamle.

Steve Martin: Faderskab i ældre år er "fantastisk"

Faderskab i en sen alder er blevet mere og mere almindeligt. I 2014 talte Steve Martin om sine børn i et interview med magasinet The New Yorker og sagde: "Jeg er ansvarlig for dem. Jeg er en del af deres liv. Hvis jeg ikke er det, gør det mig og dem kede af det." Hans egen far forlod familien, da han var to år gammel. Derfor er det vigtigt for ham at være til stede for sine egne børn.

Komikeren Steve Martin (77), kendt fra "Father of the Bride", blev først far som 67-årig. I et interview med det amerikanske seniorsamfunds magasin "AARP" sagde han i 2017, at faderskab i ældre år er "fantastisk": "Hvis jeg havde fået et barn tidligere, ville jeg nok have været en dårlig far og fejlagtigt have fokuseret mere på min karriere," indrømmede Martin.