Leo Nielsen drømte om anerkendelse som forfatter: Havde udgivet flere bøger

Kendte

18/02/2023

Foto: Wiki Commons, Tomasz Sienicki
Foto: Wiki Commons, Tomasz Sienicki

Skrevet af Redaktionen

Natten til lørdag den 18. februar sov Leo Nielsen stille ind efter lang tids sygdom. De sidste år blev ikke som Sussi og Leo havde ønsket, og faktisk havde Leo en stor drøm, som aldrig blev foldet ud,

De fleste kendte Leo Nielsen som den ene halvdel af duoen Sussi og Leo. Her har Leo bistået med musikalsk opbakning til sin kone, der som regel stod i front, når den underholdende duo spillede op til fest og musik.

Leo havde dog en drøm, som han forfulgte, når forstærkerne var slukkede, og musikken var stoppet med at spille. Her satte han sig ved sin computer og skrev bøger.

Pensionist.dk har snakket med en kilde fra et forlag, der fortæller, at forlaget har udgivet flere titler af Leo Nielsen, men bøgerne har været udgivet under et andet navn.

"Leo var en skøn mand, og meget bevidst om, at hans eget navn ville farve en læser så meget, at det ville skygge for den oplevelse, læseren måtte have," fortæller forlagsmedarbejderen.

I samarbejde med forlaget udgav Leo Nielsen en roman og en kortroman. Før samarbejdet med forlaget havde han udgivet endnu en roman på et andet forlag, ligesom han nåede at blive udgivet i to antologier. Alle udgivelser var med samme pseudonym.

"Vi snakkede om at fortsætte den serie, som Leo havde startet hos os, men samarbejdet ebbede ud, selvom vi gerne ville have udgivet mere. Leos univers var kreativt og fyldt med humor. Han skrev med overskud og havde et uomtvisteligt talent for at konstruere en historie."

Selvom bøgerne ikke blev nogen kommerciel succes, så fastholdt Leo, at han nød at skrive. Forlagsmedarbejderen husker Leos reaktion på den første royalty-check, som han fik tilsendt.

"Selvom han var vant til at tjene penge på sin kunst, så var det som om, at penge for skriverierne havde en helt anden effekt. Han var jublende lykkelige over, at der i det mindste kom penge for bøgerne. Det betød jo, at de var blevet købt og læst."

Nysgerrigheden omkring Leos forfatterskab er til at tage og føle på. Men den anonyme forlagsmedarbejder insisterer på, at det var Leos ønske at holde sig indenfor sit pseudonym, og den tillid vil medarbejderen ikke bryde.

Nu er Leos pen dog lagt i skuffen, forstærkeren er slukket og tilbage står et eftermæle, der lige nu ikke inkluderer Leos bøger.

Pensionists redaktion er bekendte med Leos forfatterskab og medarbejderens identitet.