Harry og Meghan mister aftale til 170 millioner kroner

Kendte

16/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er et samarbejde med Spotify, der nu bliver opsagt.

Spotify har afsluttet sin lukrative aftale med hertugen og hertuginden af ​​Sussex, Harry og Meghan, om at producere podcasts.

En fælles erklæring fra Harry og Meghans firma og streaminggiganten sagde, at de var "gensidigt enige om at skilles".

Spotify bekræftede, at selskabet ikke fornyede Meghans podcast 'Archetypes', som kørte i 12 afsnit fra august 2022, for en anden sæson.

Kontrakten blev anslået til at være værd $25 mio. (170 mio. kroner) i slutningen af ​​2020.

Det skriver BBC.

Stereotyper om kvinder

Podcast-aftalen var en af ​​de store kommercielle aftaler, som parret indgik efter at have forladt deres kongelige hverv og flyttet til USA i 2020.

Da det blev annonceret i slutningen af ​​2020, sagde prinsen, at det ville "frembringe forskellige perspektiver og stemmer, som du måske ikke har hørt før".

I 'Archetypes' kunne lytterne høre Meghan tale med højt profilerede personer som Serena William og Mariah Carey om stereotyper mod kvinder.

En erklæring fra Spotify og Archewell Audio, parrets label til oprettelse af indhold, sagde, at de var "stolte af serien, vi lavede sammen".

I december vandt Archetypes den bedste podcast-pris ved People's Choice Award i Los Angeles.

På det tidspunkt skrev Meghan: "Jeg elskede at begrave mig i processen, sidde oppe sent om aftenen i sengen, arbejde med at skrive og være kreativ."

"Og jeg elskede at grave dybt ned i meningsfulde samtaler med mine forskellige og inspirerende gæster, grine og lære med dem. Det har været sådan et kærlighedsarbejde."

Wall Street Journal citerede en talskvinde for Archewell for at sige, at Meghan "fortsætter med at udvikle mere indhold til 'Archetypes'-publikummet på en anden platform".

Vil ikke modtage alle pengene

Da aftalen med Spotify først blev annonceret, blev den lanceret som et forhold, der ville producere flere sæsoner af podcasten - men i sidste ende blev der kun til en.

Amerikanske medierapporter tyder på, at kongeparret ikke nåede det produktivitetsbenchmark, der kræves af Spotify, og derfor ikke ville modtage den fulde værdi af kontrakten.

Siden de blev skilt fra den kongelige familie, har Harry og Meghan søgt at udnytte deres globale berømmelse for at blive økonomisk uafhængige.

Det har inkluderet en indholdsaftale på flere millioner dollar med Netflix og Harrys enorme kontrakt med Penguin Books, som allerede har produceret hans selvbiografi 'Spare'.

Det følger Spotifys meddelelse i sidste uge om, at selskabet skærer 200 stillinger i sin podcast-afdeling efter en periode med store investeringer i mediet, og sagde, at man gik i gang med en "strategisk omlægning".