Efter TV2-skandale: Jes Dorph gør comeback som tv-vært

Kendte

06/02/2023

Foto: Screenshot, @jdorph/Facebook
Foto: Screenshot, @jdorph/Facebook

Skrevet af J. Bøgen

Det nye program har premiere i denne uge.

Efter mere end et år væk fra skærmen er den erfarne tv-vært, Jes Dorph-Petersen, nu tilbage på skærmen - og på en ny kanal.

Fremover vil man nemlig kunne se Jes Dorph-Petersen interviewe både spillere, trænere, dommere og fans, der alle har én ting til fælles med værten:

De elsker fodbold, og derfor er titlen på programmet da også ganske velvalgt.

Det hedder nemlig "VI ELSKER FODBOLD", og de foreløbig 18 programmer bliver sendt på DK4 og har premiere torsdag d. 9. februar - altså nu på torsdag.

Uønsket efter anklager

Til stor mediebevågenhed blev Jes Dorph-Petersen erklæret uønsket som vært på TV2's kanaler. Det skete, efter to tidligere praktikanter havde anklaget den erfarne vært for seksuelle krænkelser i privat regi i både 2001 og 2003.

Selv har Jes Dorph-Petersen afvist, at der fandt et overgreb sted i 2001, og han har yderligere fortalt, at han ikke var klar over, at hændelsen fra 2003 blev opfatter som krænkende.

Han blev afskediget fra TV2 i januar 2021.

Du kan læse hele Jes Dorph-Petersen opslag om det nye program længere nede.

"JEG BLIVER VÆRT PÅ NYT TV-PROGRAM

Med stor glæde kan jeg fortælle, at jeg i denne uge vender tilbage som tv-vært med en række udsendelser om min egen allerstørste passion.
Nemlig om fodbold.

Jeg skal være vært på 18 interviewprogrammer, som du kan se på dk4.
De hedder selvfølgelig ”VI ELSKER FODBOLD”.

Hver uge får du interviews med de bedste spillere, trænere, dommere, fans og ledere – nøglepersoner såvel på som udenfor fodboldbanerne. Mennesker, som alle har eller har haft indflydelse på udviklingen af dansk fodbold.

Som titlen antyder: gæsterne skal have stærke følelser for spillet på grønsværen. De skal vide mere end de fleste om fodbold – og de får i ”VI ELSKER FODBOLD” tid til at nørde på taktikbordet og snakke ordentligt ud om detaljer i verdens bedste spil. Der bliver også plads til spørgsmål fra seerne.

“VI ELSKER FODBOLD” skal ose af den kærlighed til spillet, jeg selv har haft, siden jeg løb rundt som puslingespiller i Hellerup Idræts Klub i 1960erne - dengang Ole Madsen var den store stjerne i klubben.
Mit eget talent på banen var dog mere begrænset, men det gjorde ikke noget. Man kan sagtens elske at spille fodbold, selvom man kun bliver udtaget til tredjeholdet!

De dygtige folk på dk4 og jeg har puslet med programmet i flere uger. Timingen er perfekt, for om 11 dage starter Superligaen heldigvis igen – og så får du et ugentligt, aktuelt fodboldmagasin helt frem til sommer, når ligaen er afgjort.

Undervejs i forårets udsendelser skal vi selvfølgelig også tale om Champions League og om fodboldlandsholdet, som nu skal i gang med at kvalificere sig til EM.

Første gæst i ”VI ELSKER FODBOLD” er kommentator, coach og tidligere træner Troels Bech.
Ugen efter får jeg besøg af FCK-stjernen Rasmus Falk.

Programmerne bliver højaktuelle. De optages nemlig samme dag, som de udsendes.
”VI ELSKER FODBOLD” har premiere på fredag den 9. februar klokken 8.00 på dk.4. Programmet sendes også samme dag klokken 13:00, 17.05 og 22.00 - og igen fire gange i løbet af weekenden.
Og du kan allerede se det fra torsdag aften klokken 18.00 som streaming på dk4.dk.

Jeg glæder mig helt vildt til at lave fjernsyn igen - efter en lang og ganske ufrivillig pause."