Chok-melding: "The Prince of Darkness" stopper

Kendte

02/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Onsdag blev musikverdenen ramt af en bombe.

Ozzy Osbourne, også kendt som 'The Prince of Darkness/Mørkets Prins', kom onsdag med en nedslående besked til sine fans.

Hans karriere som koncertmusiker er slut - hans krop kan simpelthen ikke holde til det liv mere.

Det skriver den legendariske sanger selv i et opslag udgivet på hans sociale medier.

I en lang erklæring forklarer det 74-årige heavy metal-ikon, at han havde en større ulykke for fire år siden, hvor han beskadigede sin rygsøjle.

Til trods for en lang række forskellige behandlinger af varierende art, må Ozzy Osbourne erkende, at hans krop ikke længere vil være i stand til at klare den rejseaktivitet, turné-livet krævet.

I løbet af sin karriere – der begyndte som medlem af det banebrydende heavy metal-band Black Sabbath – vandt Osbourne flere grammyer for både sin karriere som frontmand i Black Sabbath og for sit arbejde som soloartist, efter han forlod Black Sabbath i 1978.

Han skulle have været på turné i 2019, men den tour blev altså udsat oven på den indledende rygskade, og i onsdagens meddelelse slår Osbourne fast, at turnéen endegyldigt er aflyst.

En alt andet end ideel situation, da den planlagt turné faktisk skulle have været hans afskedsturné i Europa og Storbritannien.

Rygskaden er langt fra den eneste helbredsmæssige udfordring, heavy-metal-sangeren har kæmpet med de seneste år. I januar 2020 afslørede han, at han er blevet diagnosticeret med Parkinsons, i april 2022 blev han smittet med corona, og tå måneder senere blev han opereret.

Udtalelsen fra Osbourne gemmer dog et lille håb for de millioner af fans, der glædede sig til at høre deres idol live - hans "team" arbejder nemlig lige nu på at finde ud af, hvordan den vellidte sanger kan være i stand til at optræde uden at skulle rejse land og rige rundt.

Han afslutter udtalelsen med at takke sin familie, band, mandskab, mangeårige venner, Judas Priest og hans fans "for deres endeløse dedikation, loyalitet og støtte, og for at have givet mig det liv, jeg aldrig nogensinde havde drømt om, jeg ville have."