Efter skudepisode: Alec Baldwin bør sigtes

Kendte

22/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Det gik verden rundt, da skuespilleren Alec Baldwin i oktober 2021 skød og dræbte kamerakvinden Halyna Hutchins. Nu mener myndighederne, at han bør blive sigtet.

Skød og dræbte kameramand

I oktober 2021 skød og dræbte Alec Baldwin en kvindelig kameramand under optagelserne til filmen ”Rust”. Optagelserne foregik på en ranch i Santa Fe i New Mexico. Pistolen, som han skød med, var en rekvisit og burde ikke have indeholdt skarp ammunition. Af endnu uvisse årsager var det dog netop tilfældet, og derfor gik det altså grueligt galt, da Alec Baldwin skulle prøveskyde revolveren før en optagelse.

Ved affyringen ramte Baldwin først instruktøren, Joel Souza, i skulderen, mens Hutchins, der altså var kameramand på optagelserne, blev dødeligt såret og efterfølgende afgik ved døden.

Baldwin havde både hovedrollen og var producer på filmen.

 

Baldwin bør blive sigtet

I oktober sidste år blev et civilt søgsmål mod Baldwin, der var anlagt af Hutchins mand, Matthew Hutchins, og andre, der var involverede i produktionen af "Rust", så afgjort uden for retten.

Mathhew Hutchins udtalte efterfølgende, at han mente, at hændelsen var en frygtelig ulykke, og at han ingen interesse havde i at placere skylden hos Baldwin. I stedet ønskede han at hædre sin kone ved at fortsætte med optagelsen af ”Rust”.

Torsdag var myndighederne i New Mexico dog ude og sige, at man ønsker at sigte Alec Baldwin for hændelsen.

Hannah Guitierrez-Reed, der var ansat til at håndtere våbnene på settet, og som havde det overordnede ansvar for sikkerheden i forbindelse hermed, vil ligeledes blive sigtet for uagtsomt, oplyser myndighederne.

Det er i øvrigt ikke første gang, at der sker et dødsfald i forbindelse med affyringen af et våben på et film-set. I 1993 blev Bruce Lees søn, Brandon Lee, således dræbt i forbindelse med optagelserne til filmen ”The Crow”, hvor en rekvisitpistol blev affyret på klods hold. Special effects-teamet, der havde brugt pistolen tidligere på dagen til at tjekke affyringen, havde glemt at fjerne de patroner, som de havde brugt. I stedet for at skyde med løst krudt, blev der altså skudt med skarpt. Brandon Lee døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.