Dansk skuespiller er død, blev bare 55 år

Kendte

05/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du har nok set ham i Kongekabale, Skyggen i mit øje og Retfærdighedens ryttere.

Den danske skuespiller, Henrik Noél Olesen, er død. Det skriver filmmagasinet Ekko.

Ifølge CPR-registret gik han bort d. 2. marts i år, og kilder tæt på skuespilleren bekræfter dødsfaldet overfor filmmagasinet.

Hvis navnet ikke umiddelbart siger dig noget, er der nok ikke det store at sige til det.

Henrik Noél Olesen blev nemlig aldrig nogen stor stjerne, der fik kastet hovedroller efter sig, men det er til gengæld er næsten sikkert, at du har set hans ansigt på det store lærred eller i fjernsynet, hvis du har set bare en anelse danske film eller serier de seneste årtier.

Forskellige genrer

I 'Marco effekten' fra 2021 spillede han for eksempel politimester Jacobsen, ligesom han også spillede tordenguden Thor i den populære julekalender 'Jul i Valhal' fra 2005.

Du er ligeledes stødt på Henrik Noél Olesens evner som skuespiller, hvis du har set den ikoniske thriller 'Kongekabale', krigsdramaet 'Skyggen i mit øje' eller den sorte komedie 'Retfærdighedens ryttere'.

Faktisk blev Henrik Noél Olesen nomineret til en Robert for sin birolle i anden sæson af komedieserien 'Ditte & Louise', hvor han spillede narkohandleren Arnold.

En overset ener

Filmmagasinet skriver i sen nekrolog, at Henrik Noél Olesen især er kendt for at spille dystre og bistre mænd, og at han blandt sine kolleger var kendt for at være kompromisløs i sin tilgang til skuespillet.

"Hvis du mødte dårligt forberedt op, så fik du det at vide. Han var ikke konfliktsky. Men hvis du leverede, kunne du ikke finde én, der var federe at spille sammen med," husker en nuavngiven kollega for eksempel ifølge Ekko.