Vild overraskelse, efter kvinde adopterer en hvalp: Det er slet ikke en hund

Kæledyr

12/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Efter kvinden finder den forslåede lille hvalp i haven, vælger hun at adoptere den. Indtil hun finder ud af, hvilket dyr hun i realiteten har inviteret ind i sit hjem.

I Bright, nordøst for Melbourne, Australien, fandt en kvinde en overraskende gæst i sin have - en lille hvalp, der var blevet tabt ud af kløerne af en ørn. Kvinden, som først troede, det var en hund, hørte dens klynk uden for sit hjem.

Online debat fører til DNA-test

Efter at have delt billeder af dyret på Facebook, opstod der debat om dets art. Mange mennesker i Facebook-gruppen spekulerede oprindeligt på, om Wandi var en ræv.

En skrev fx denne kommentar: "Jeg tror, det er en ræv, og så har du et lille problem". 

Til sidst besluttede kvinden sig for at finde ud af, om det var en hvalp eller ej. Hun tog derfor "hvalpen", nu navngivet Wandi, til Alpine Animal Hospital. Her blev der taget en DNA-prøve for at afklare dyrets art.

Hvalpens barske rejse

Wandi havde flere skader, som tydede på, at han var blevet bortført fra sit hjem af en ørn. Hans slidte kløer indikerede også, at han havde rejst langt til fods, før han blev fundet.

Sandheden afsløres: en 100 % ren dingo

DNA-resultaterne fra UNSW's genetiklaboratorium afslørede, at Wandi var en 100 % ren Victoria højlandets dingo. Wandi blev derefter en del af Australian Dingo Foundations avlsprogram for at styrke og diversificere populationen af rene dingoes i reservatet.

Dingoens status i Australien

Dingoer er Australiens eneste indfødte hundedyr og er beskyttet i nationalparker under Nature Conservation Act 1992. I visse områder af Queensland betragtes de dog som skadedyr.

Uddannelsesværdi og bevarelse

Wandis historie har ikke kun været en sensationel nyhed, men også en uddannelsesmæssig mulighed. Hans fund og de efterfølgende DNA-testresultater har været med til at øge opmærksomheden omkring dingoens rolle i Australiens økosystem og vigtigheden af bevaringsindsatsen.

Dingoer spiller en kritisk rolle i at opretholde den naturlige balance ved at regulere populationer af andre arter, herunder invasive arter. Wandis historie understreger betydningen af at beskytte disse unikke og historisk betydningsfulde dyr.

Kilde: Mirror