Vil du sove godt? Studie afslører nøglen til god søvn: Erstat din mand med hunden i sengen

Kæledyr

13/4/23 | 11:00

Måske skal manden erstattes af denne skønhed? Foto: Shutterstock
Måske skal manden erstattes af denne skønhed? Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvis du er hundeejer, har du måske ofte haft lyst til at dele seng med din firbenede ven, men tænkt om det nu var en god ide. Nu er svaret kommet, og det er yderst opløftende.

Canisius College i Buffalo, New York, har foretaget et studie, hvori man har testet sovemønstre for lige knap 1.000 kvinder, der delte seng med enten deres hund, kat eller partner, og resultatet er overraskende.

Målet med studiet var at finde ud af, hvordan det påvirker søvn at dele seng med andre, hvad end det er husdyr eller partnere.

Resultatet af studiet var en sejr til menneskets bedste ven, og det er der ifølge forskerne en god grund til.

Hunde er bedst at sove sammen med

I modsætning til katte, har hunde et søvnmønster der ligner menneskers langt mere, og vil generelt derfor ikke være lige så forstyrrende i løbet af natten som katte kan være.

Så skulle man måske umiddelbart tro at en partner ville være det bedste for en god nattesøvn, men nej.

Forskerne forklarer nemlig at udover at hunde generelt fylder meget mindre i en seng end mennesker, så sover de også langt mere roligt. Vender og drejer sig langt mindre, snorker ikke lige så ofte, og er generelt bare mindre tilstedeværende i søvnen.

Hvad mere overraskende var, at kvinderne i studiet svarede, at de følte mere tryghed og sikkerhed med hunden fremfor partneren i sengen.