Tårevædede scener, da 25-årig kat hjemvendte efter to års forsvinden

Kæledyr

25/5/23 | 12:10

Foto: Jam Press/Animals Lost and Found
Foto: Jam Press/Animals Lost and Found

Skrevet af Emil B.

På internettet bliver der netop nu flittigt delt en hjertevarm video af en kat, der bliver genforenet med sine to "forældre"

Fundet af barmhjertig samaritaner

Kizzy, som er forbløffende 116 år gammel i menneskeår, blev væk og levede af rester i løbet af sin tid i naturen. Den skrøbelige sorte og hvide kat blev opdaget underernæret og dækket af lopper i rendestenen af ​​en bekymret forbipasserende med kløer så lange og uplejede, at hun kæmpede for at gå.

Katten blev derefter bragt til et dyreredningscenter, hvor det blev antaget, at hun var en omstrejfende, fordi hun ikke var mikrochippet. Alligevel sendte Animals Lost and Found i Kent en online appel, var Alison Lyng, 48, forbløffet over at se et billede af sin for længst forsvundne kat, som var forsvundet kun otte miles væk i Chatham, Kent.

Rørende genforening

Den 21. maj blev Alison og ægtemanden Dean, 55, endelig genforenet med deres elskede kæledyr, som så ud til at være lige så glade for at se dem.

Alison fortæller: "Det er helt fantastisk at se hende igen, men hvad var chancerne? I to år har hun boet uden hjem og uden pleje. Da hun blev set i rendestenen, troede damen, der fandt hende, først, at Kizzy var død. Hun var afmagret, vejede kun 2,5 kg, havde orme og lopper og kunne ikke gå på grund af sine kløer."

"Og det her er en kælekat, ikke mikrochippet, som er 25 år gammel og har boet i et hus og blevet passet hele sit liv. Hun genkendte med det samme min mands duft og græd så. Hun slapper nu af sammen med os og får masser af kram og godbidder."

Også Natasha McPhee, grundlægger af Animals Lost and Found i Kent, udtalte: "Det er virkelig vidunderligt! Det er fantastisk. De fleste katte når ikke den alder indendørs –eller udendørs på egen hånd."

På trods af sin høje alder har Kizzy stadig et par år tilbage, før hun kan blive kronet som verdens ældste kat. Den særlige rekord indehaves i øjeblikket af Rosie, en fluffy skildpaddeskal-moggy fra Norwich, som har fejrer sin 31-års fødselsdag.