Slip af med pletter fra kæledyr med ting, næsten alle har i hjemmet

Kæledyr

04/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Når dit kæledyr får et uheld på dit tæppe, kan dit hjerte springe en takt over. Mange går i panik, men nu deler eksperter måder at få det til at se så godt ud som nyt.

De elskede, men desværre urene dyr

Storbritannien er en nation af kæledyrselskere, der knuselsker deres dyr. Sådan er det også i Danmark. Men med behårede venner kommer der en masse oprydning, og derfor får du brug for måder at holde dit hjem rent på.

Rengøringseksperter hos Gtech har delt en række måder, hvorpå du kan få gulvtæpper rene igen, efter at de har lavet rod i dit hjem. Det betyder, at du ikke behøver at udskifte noget unødigt og holder dit hjem gæsts parat til enhver tid.

"Vedholdenhed er nøglen"

Hunde og katte fælder meget på bestemte årstider. Det er dog stadig en kamp året rundt for ejere at holde sig på toppen – særligt hvis dit kæledyr har meget pels.

Ekspertne ved GTech fortæller, at konsistens er nøglen, når det kommer til at slippe af med dyrehår: "Du skal støvsuge hyppigt og grundigt på tæpper, sofaer og trægulve." Og selvom det kan virke ligetil at rense kæledyrspletterne, er det en smule mere besværligt.

Eksperterne uddyber vigtigheden af hurtig handling: "Mudrede poteaftryk og uheldig hvalpepytter. Det og andet er en almindelig udfordrding for kæledyrsejere. Især dem med enten meget unge eller ældre dyr. Det er derfor vigtigt at handle hurtigt, når du fjerner pletter fra kæledyr, og du bør begynde at rense, så snart du få øje på dem."

Og de deler det mest idéelle middel: "For flydende pletter, fx urin, start med at sprøjte pletten med koldt vand og derefter absorber væsken med køkkenrulle eller en klud. Drys derefter det berørte område med natron, og lad det stå i mindst en time. Støvsug og gentag, indtil pletten og lugten er væk."

Eksperter siger også, at til en "flydende plet" er det samme metode: "Følg den samme proces, som du ville gøre med en våd plet, ved at bruge natron og pletrensning til at friske dit tæppe op," og de slutter af med at sige: "Ved særligt hårde pletter kan du overveje rengøringsmidler, som hvid eddike eller en tæpperenser. Bare sørg for, at du bruger et middel, der er egnet til dit tæppe – kig på vejledningen."