Sjovt chokoladeuheld blev en dyr lærestreg: Pas på din hund i julen

Kæledyr

12/12/2023

Foto: Screenshot, TikTok, @erinmay123xx
Foto: Screenshot, TikTok, @erinmay123xx

Skrevet af Mia R.

En grådig hund blev lidt for gråd, da den kastede sig over en hel æske chokolade. Det medførte en tur til dyrlægen.

En kvinde, Erin Lewis, fik sig en overraskelse, da hun opdagede, at hendes hund Mow, en Cocker Spaniel, havde spist en hel bøtte Celebrations chokolade. Den sjove hændelse blev hurtigt til bekymring, da chokolade kan være farlig for hunde.

En dyr affære

Erin, der ejer en skønhedssalon i Birkenhead, vidste, at Mow var en grådig lille bandit, men skyndte sig at sikre sig, at han ikke var i fare. Hun kontaktede straks dyrlægen og bookede en konsultation uden for almindelig åbningstid, hvilket kostede hende 75 danske kroner. Havde det været en tur til vagtdyrlægen i Danmark skulle det beløb nok ganges med minimum 20 ...

Tidligere chokoladekatastrofer

Det var ikke første gang, Mow havde haft en slikkrise. Sidste år slugte han en hel chokoladekage. Erin fandt en masse chokoladepapir spredt rundt i stuen og Mow, der slikkede sig tilfreds om munden.

Ved dyrlægen

Hos dyrlægen blev det konstateret, at chokoladen havde lagt sig i Mows mave, hvilket fik ham til at se oppustet ud. Efter en indsprøjtning, der hjalp ham med at få chokoladen ud af systemet, havde han det meget bedre.

Vigtigt råd fra Erin

"If anyone finds themselves in this situation with a greedy dog, make sure you get them to the vets within four hours of eating the chocolate," sagde Erin og tilføjede "just make sure you look after your dogs and don't let them eat Bounties for a living."

Farlige fødevarer for hunde

Chokolade kan være dødelig for hunde og mange andre julefødevarer indeholder skadelige toksiner. Professionelle rådgiver ejere til at holde disse fødevarer væk og uden for hundes rækkevidde. Robin Hargreaves, Senior Veterinær Rådgiver for Agria Pet Insurance, sagde: "Traditionelle julefødevarer, som mince pies og julepudding, er fyldt med ting, der er giftige for vores kæledyr, herunder rosiner og druer."

Forholdsregler i julen

Det er altid bedre at være yderst opmærksom og forhindre adgang til disse fødevarer samt andre julefarer gennem hele festperioden. Erin og Mows historie tjener som en sjov, men vigtig påmindelse om at passe på vores firbenede venner i højtiden. Heldigvis slap de med forskrækkelsen.

Kilde: Mirror