Politi redder mere end 150 katte på vej til slagteri: "Klar til at blive spist"

Kæledyr

02/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

I det østlige Kina reddede politiet mere end 150 katte, der var på vej til et slagteri. Dyrene var stuvet ind i metalbure og blev fundet i byen Jinan i Shandong-provinsen. Det oplyser dyrerettighedsorganisationen 'Humane Society International' (HSI).

"Det var chokerende at se, hvilken tilstand kattene var i. De sultede og skreg," fortalte en HSI-aktivist.

I alt blev der også fundet 31 spurve - der er en fredet art i Kina - i burene. De var blevet brugt som lokkemad til at lokke kattene ind i burene. Ifølge organisationen brugte de kriminelle en fjernbetjening til at lukke burene, hver gang en kat gik kom ind i et af dem.

HSI rapporterer, at de fleste katte var tamme dyr og dermed folks kæledyr. De er nu blevet overført til lokale dyreinternater. Spurvene er også blevet sluppet ud i naturen igen.

Katte er en delikatesse

Omkring 10 millioner hunde og 4 millioner katte bliver dræbt til spiseforbrug i Kina hvert år, fortæller dyreorganisationen. I nogle dele af landet betragtes dyrenes kød som en delikatesse.

Kriminelle bander prøver at tjene penge på handelen med dyrene og stjæler dem af den grund. Selvom Kina ikke har nogen love, der forhindrer dyremishandling, kan mistænkte straffes for jagt på fugle, tyveri af dyr og overtrædelse af reglerne i forhold til epidemier, der kan starte hos dyr.

Især i provinserne Guangdong og Guangxi er det en tradition at spise hunde- og kattekød.

"I resten af ​​landet er hunde- og kattekød slet ikke en del af madkulturen," forklarer ekspert Peter Li.

Traditionen er dog gradvist aftagende i popularitet, da flere og flere holder hunde eller katte som kæledyr. Corona-pandemien har også kraftigt reduceret efterspørgslen efter hunde- og kattekød.

Det skyldes, at virussens oprindelse er forbundet med dyr, der sælges på et marked i den centrale by Wuhan.

Byerne Shenzhen og Zhuhai i Guangdong-provinsen var de første kinesiske byer til at annoncere et forbud mod forbrug af hunde og katte i april 2020.