Frustreret over din hund? Denne mands gode råd tager Internettet med storm

Kæledyr

09/9/23 | 20:13

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Millioner af TikTok-brugere har for nylig klikket på en video delt af en hundeejer, og årsagen er ganske overbevisende. Manden havde en grundlæggende besked om hunde, som mange kunne relatere til. Denne amerikaners budskab, der stammer fra Denver, Colorado, har indsamlet over 3,3 millioner visninger siden dens udgivelse i midten af august.

Den virale video viser en to-årig Belgisk Hyrdehund ved navn Novah, som sidder og ser noget nedtrykt ud foran sin ejer. Man kan ikke lade være med at spekulere på, hvilken ballade hunden mon er kommet i. Videoen er sat til tonerne af Billie Eilish's "What Was I Made For?" Mens sangen reflekterer Barbies identitetskrise i en film med samme navn, ser Novah i TikTok-videoen også ud til at være dybt i tanker.

Adresserende den "identitetskrisen" hos sin hund skriver ejeren: "Når du er frustreret over din hund, så husk, at den gennemsnitlige hund har IQ'en af et to-årigt menneske." Dette enkle, men dybe råd fandt genklang hos mange, hvilket resulterede i, at videoen fik over 500.000 likes og titusinder af kommentarer.

Mange brugere var enige med TikTokeren og påpegede, at de fleste hunde faktisk har en intelligens, der kan sammenlignes med meget unge børn. Denne følelse understøttes af videnskaben. Ifølge den Amerikanske Psykologiske Forening kan de fleste voksne hunde opnå intelligensniveauet af to til to-et-halvt-årige børn. Den anerkendte psykolog og hundeforsker, Stanley Coren, udtalte i 2009: "Deres lejlighedsvise udbrud af brillans og kreativitet minder os om, at de måske ikke er Einsteins, men de er bestemt tættere på mennesker, end vi troede."

Det er dog vigtigt at huske, at børn under tre stadig er ret naive og hjælpeløse i verden. Uden voksenassistance ville de være fuldstændig overvældede. Hundeejerens budskab understreger dette punkt og foreslår, at ligesom unge børn har brug for forståelse og tålmodighed, så gør vores hunde også. Mange brugere var helt enige i dette perspektiv.

Til sidst er budskabet klart: hunde, ligesom unge børn, kræver tålmodighed, forståelse og kærlighed. At anerkende deres begrænsninger og give dem den omsorg, de har brug for, kan føre til et harmonisk forhold mellem menneske og hans bedste ven.