Kat bed sin ejer i benet - det reddede hans kones liv

Kæledyr

18/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Siden episoden er katten begyndt at tjekke, om konen faktisk trækker vejret, når hun sover!

Kat er et almindeligt husdyr, men de er ikke helt så populære som hunde.

Det skyldes, at hunde kan trænes og endda redde menneskeliv. Men hvad hvis en kat kan gøre det samme? En kat ved navn Willow viste, at det er muligt.

Willow er bevis på, at katte også kan være et endda vældigt nyttigt kæledyr.

Hendes ejer Amanda Jameson oplevede det personligt, da hendes kat reddede hendes liv.

Takket være dette blev Willow endda nomineret til en pris. Amanda havde nemlig sandsynligvis ikke overlevet natten uden Willow.

Det livreddende bid

I Liverpool så det ud til at være en helt almindelig og rolig nat. Amanda gik i seng, mens hendes mand faldt i søvn foran tv'et. Men situationen var ikke normal.

Amanda havde diabetes. Sygdommen påvirkes af blodsukkerniveauet, og en person kan endda falde i diabetisk koma.

Uvidende om sit lave blodsukker-niveau faldt Amanda i en dyb søvn. Hvis dette havde varet længere, havde der været en risiko for, at hun ikke havde overlevet natten.

Men hendes kat Willow opdagede den alvorlige situation og gik ud for at finde Amandas mand og advare ham.

Willow fandt sin ejer i stuen foran tv'et og forsøgte at vække ham, men uden held. Så besluttede hun at bide ham i benet, hvilket hun aldrig havde gjort før.

Tjekker, om Amanda trækker vejret

Willow førte derefter Amandas mand op til soveværelset, hvor han opdagede, at hans kone var bevidstløs. Han ringede straks til nødhjælpen, og Amanda blev reddet fra at falde i diabetisk koma.

Efter dette blev Willow nomineret til en pris for hendes heltegerning. Amandas mand bemærkede også, at Willows adfærd havde ændret sig.

For eksempel kommer Willow flere gange om natten og lægger sit hoved ved Amandas mund, mens hun sover. Han mener, at Willow kontrollerer, om hendes ejer stadig trækker vejret.

Willow har vist, at katte kan være lige så nyttige som hunde. Hun har givet Amanda og hendes mand mere tryghed og tillid til deres kæledyr.

Screenshot, Facebook