Hvorfor spiser din hund afføring? Her er det overraskende svar

Kæledyr

18/05/2023

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Alle har nok set deres hund spise sin afføring. Synet er ofte frastødende, og videnskaben er ikke sikker på, hvorfor de gør det. Dog har de nogle bud på det.

Lækkerbisken

Det store paradoks er, at hunde holder deres "huler" rene, fordi de på samme tid viser afsky mod afføring, men på samme tid sker det.

En af grundene til, at hunde spiser deres afføring, kan være, fordi de simpelthen vil undgå at få skæld ud af deres ejer. Det tyder altså på, at det er tillært adfærd, de har udviklet, hvis de kommer til at gøre det indendørs og ikke ude i naturen eller i kanten af fortovet.

Og allerede fra barnsben kan hundene have lært det, da moren spiser sine hvalpes afføring for at opretholde deres hygiejne.

En anden overraskende grund kan være, at det er en måde for hundene at simpelthen "absorbere" kraften fra mere dominerende hunde. Når de spiser afføringen fra sådan en hund, føler de, at de får flere kræfter fra sådan en hund.

Kilde: Shutterstock

Så udbredt er det

Forskning fra Harold Herzog viser, at imellem 3.000 adspurgte hundeejere, var der 23%, der havde "stiftet direkte bekendtskab" med dette syn af deres hund. 16% sagde, at det var en almindelig del af deres hund kost.

900 af de adspurgte havde købt produkter til at reducere denne praksis, men ingen af dem virkede.

Hvor kommer det fra?

Det mest oplagte er, at det kommer fra deres forfædre, ulven. Men faktisk er det ikke tilfældet. Ulven gentager nemlig ikke denne praksis.

Vilde hunde til gengæld har dog en tendens til at ville gøre dette. Det kan derfor være en genetisk-arv fra deres hunde forfædre. Derfor er det også meget svært at slippe af med det igen, da det er indbygget i hundenes arv.

Så derfor må hundeejere leve med det lidt endnu, indtil der kommer en mulighed for at løse det, hvis de vil det.