Hundeekspert afslører: Begå ikke disse 2 fejl med din hvalp!

Kæledyr

25/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Vigtige og helt simple råd til hundeejere for at undgå træningsfejl i den tidlige alder.

En hundeadfærdsspecialist har overrasket hundeejere med afsløringen af de værste fejl, man kan begå, når man træner en hvalp. Mange indrømmer, at de er 'skyldige' i disse fejl. Den passionerede hundetræner Will Atherton, som mener, at "lederskab er kærlighed", har fået over 22,4 millioner visninger på sine TikTok-videoer efter at have afsløret nogle sandheder om hundeopdragelse.

De 2 nøglefejl i hvalpetræning

Will, der nu har over 886.000 følgere på den sociale medieplatform, siger, at der er grunde til, at folk kæmper med at træne deres hunde. Han afslørede, at en almindelig dagligdagsting fra kæledyrsejere – at lade mad stå i en skål til deres hund hele dagen - er en nøglefejl.

Hundeeksperten sagde, at faste måltidstider vil skabe en positiv association mellem mad og fodringstid med deres ejere. Hans klip fik over 617.000 visninger og tusindvis af kommentarer.

Byg et stærkt forhold gennem måltider

Will forklarede til sine mange følgere: "Dette er de værste ting, du ved et uheld gør med din hund hver eneste dag. Som en adfærdsspecialist for hunde specialiserer jeg mig i ting, der går forfærdeligt galt med hunde, hvilket også betyder, jeg ser årsagerne til, hvorfor disse dårlige ting skete. Ikke alene går du glip af en enorm mulighed for at hjælpe med at træne din hund, men du går også glip af en enorm mulighed for at opbygge et forhold til din hund, hvor alle de bedste ting i livet kommer fra dig."

Stop skabende adskillelsesangst

En anden nøglefejl, som mange kæledyrsejere er skyldige i, siger Will, er ejere, der gør det klart for deres hunde, at de forlader og vender hjem.

Will forklarede: "Når du forlader, og når du vender tilbage og forlader og vender tilbage, er det vigtigt, at du stopper med at få din hund helt hypet op ved at fortælle den, at alt bliver OK. Stop med at fortælle den, hvor meget du savner den, når du er væk – du skaber adskillelsesangst."

En kommentator sagde: "Ja, jeg er skyldig i det… det er min egen adskillelsesangst... Tak! Jeg vil arbejde på dette."

Konklusion fra hundeeksperten

Wills råd understreger vigtigheden af struktur i hundetræning og betydningen af at undgå adfærd, der kan skabe adskillelsesangst hos hunde. Ved at følge disse principper kan hundeejere hjælpe med at sikre, at deres kæledyr er glade, sunde og godt trænede.

Kilde: Mirror