Hunde er vores trofaste følgesvende, og vi kender deres vaner ganske godt. Men der er nogle gange adfærdsmønstre, der får os til at undre os:
Hvorfor spiser hunde græs? Er det normalt, eller skal vi være bekymrede?
Selvom hunde hovedsageligt er kødædere med forskellige præferencer - fra kylling til oksekød - kan de nogle gange finde på at tage en mundfuld frisk græs.
Det kan virke mærkeligt ved første øjekast, men det er faktisk en del af deres naturlige adfærd.
Det skriver det tyske medie GEO.
Er også planteædere
Ligesom deres forfædre, ulvene, kan hunde også have en varieret kost, der inkluderer planteføde. Ulve indtager græs, rødder og frugter, hvilket gør, at forskere ofte betragter både ulve og hunde som altædende.
At tygge på græs er en sund aktivitet for hunde. Græs er fyldt med fiber og folinsyre, som kan fremme fordøjelsen. Nogle gange kan en tørstig hund også vælge at tygge på græs, når vand ikke er tilgængeligt.
Hvis din hund kun spiser græs af og til, er der ingen grund til bekymring. Men hvis det bliver en vedvarende vane, kan det signalere noget mere alvorligt.
Kan give fordøjelsesproblemer
Ifølge dyrlæge Dr. Daphne Ketter fra Tierverhalten München kan overdreven græsspisning indikere, at hunden har fordøjelsesproblemer eller måske har slugt et fremmedlegeme.
Hunde vil nemlig instinktivt spise græs for at fremkalde opkastning og slippe af med noget ubehageligt, de har spist.
Dog er der visse farer forbundet med, at din hund indtager græs. Græs forurenet med pesticider eller skarpe græsarter kan udgøre en risiko. Pesticider kan være giftige for hunde, og skarpe græsstrå kan beskadige mave-tarmkanalen.
Hvis din hund viser tegn på blodig afføring eller kaster blod op, bør du straks opsøge en dyrlæge.
Som hundeejer bør du derfor holde øje med, hvor din hund spiser græs, især hvis det er ved brugt landbrugsjord. Hvis du bemærker overdreven græsspisning, eller din hund virker syg, så søg hjælp fra en dyrlæge.
At spise græs er oftest en harmløs vane for mange hunde, men det er vigtigt at være opmærksom på potentielle risici og søge dyrlæge, hvis der er bekymringer.