Dyrlæge advarer: Derfor bør du stoppe med at dele seng med din hund

Kæledyr

12/07/2024

Foto: Pexels @LisaFotios
Foto: Pexels @LisaFotios

Skrevet af Emil B.

Helt ærligt: kan de fleste af os ikke lidt at ligge med vores hund i sengen? Ifølge en dyrlæge kan det dog vise sig at være en problematisk fejl.

Katy Alexander, en veterinærforskningsleder ved Blå Kors, arbejder til daglig med forskning i hunde, og i et interview med The Telegraph forklarer hun problemet med at lade din hund sove med dig.

"Meget små hunde, hvalpe, ældre hunde og hunde med gigt eller andre mobilitetsproblemer kan få problemer med at komme sikkert ud af sengen, hvis de blive for varme."

Hun forklarer det med, at hunden har en naturlig højere kropstemperatur, et par grader højere end mennesket, og det gør dem mere tilbøjelige til at blive overophedet. Særligt ejere af racer med fladt ansigt som fransk bulldog og mops bør være på vagt, da de har en øget risiko for at blive for varme.

Sådan kan du holde øje med det

Katy Alexander forklarer dog også, at der er tegn, du kan holde øje med, hvis din hund ligger i sengen med dig: "Hunde, der begynder at overophedes, vil puste og blive ophidsede; hvis du bemærker dette, anbefaler vi at fjerne dynen eller tæpper med det samme."

Og især hvis du sover med elektrisk tæppe bør den ikke ligge i seng med dig, da tæppet hurtigt bliver for varmt, og hunden faktisk risikerer forbrændinger.

Hun tilføjer også, at "Vægtede tæpper, som kan være for tunge til at tillade sikker udgang, bør undgås. Opvarmede tæpper kan risikere forbrændinger, og den elektriske ledning udgør en fare, hvis den tygges."

Hendes bekymringer bliver også bekræftet af en anden dyrlæge: "Alle kæledyr bør blive behandlet med værdighed, venlighed og respekt, og de bør kun blive placeret i situationer, hvor de er sikre, passende, og de nyder. Lyt derfor til din hund, om den kan lide at ligge i sengen eller ikke."