Disse fem råd kan få din kat til at adlyde

Kæledyr

21/3/23 | 19:38

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Alle kender det med, at katte kigger fornærmet på dig, når du beder den om noget. Så her er fem råd til, at få din kat til at blive (lidt mere) lydig.

1. Vær konsekvent

Ligesom små børn tester katte virkelig meget deres ejers grænser. Om det er bevidst, tror vi næppe. Uanset grunden, så bør du sætte grænser for dem og være konsekvent over, hvad den må og ikke må.

2. Vær bestemt

Katten har ekstremt god hørelse. Faktisk hører de tre gange så godt som os. Af den grund bør du ikke råbe af den, de kan sagtens høre dig.

På den måde er de også ligesom børn. Bare fordi, du råber højest, betyder det ikke, at du automatisk har ret. Derfor råb ikke af dem. I stedet bør du være bestemt over for dem.

3. Brug aldrig vold

Selvom det kan være fristende at løfte hånden mod sin kat, hvis den har gjort noget forkert, er det et absolut no-go. Gør du det risikerer du, at dig og din kat mister tillid af det.

Vær derfor tålmodig med din kat. Den forsøger ikke at straffe dig, når den tisser på guvlet.

Kilde: Shutterstock

Kilde: Shutterstock

4. Tålmodighed og klare regler

Ingredienserne i en vellykket træning af katte er tålmodighed og klare regler. Grib derfor aldrig din kat om nakken. Det er kun kattemødre, der må gøre det ved deres katte.

Tving dem heller ikke til at sidde på skødet af dig, men vent i stedet på, at katten hopper op til dig.

Det er vigtigt hele tiden at have i baghovedet, at katte jo er tæmmede rovdyr. Derfor kræver det en del arbejde og tålmodighed at få katte til at lytte ordentlig efter.

5. Lad den spise i fred

Katte har brug for fred og ro, når den spiser. Derfor må børn ikke søge hen mod katten, når den sidder ved sin foderskål. Det skal være en oase af ro og orden for den.