Derfor må du aldrig lade hunden drikke af vandpytter ifølge dyrlæge

Kæledyr

11/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det regnfulde vejr kan være farligt for din firbenede ven.

De fleste hvalpe og hunde elsker at plaske rundt i vandpytter, men vandet kan udgøre en alvorlig risiko for din hunds helbred, siger en ekspert, der sender en advarsel ud til hundeejere.

Det skriver Mirror.

En dyrlæge har opfordret hundeejere til at tænke sig om to gange, før de lader deres hunde plaske rundt i vandpytter eller drikke af stillestående vand.

En tur i regnen er farlig

Advarslen blev udsendt, efter at TrustedHousesitters udspurgte dyrlæger om de bedste måder at sikre vores lodne venner, uanset vejret. Eksperterne afslørede, at en tur i regnen kan vise sig at være mere farlig, end mange hundeejere forestiller sig.

"Vandpytter kan være en cocktail af alle mulige grimme ting, lige fra skarpe genstande til skadelige bakterier. Jeg har set hunde komme ind med opskårne poter og urolige maver fra vandpyt-relaterede hændelser," forklarede Dr. Sabrina Kong. ”Medmindre du har pakket en flaske vand, er det ikke en god idé at stoppe for at få en tår vand”, påpeger Dr. Linda Simon.

Lad dem ikke gøre det

Hun sagde: "Selvom hunde elsker at stoppe op og drikke vand, er det bedst ikke at lade dem gøre det. Rotter og mus kan tisse i stillestående vand, hvilket fører til spredning af Leptospirose. Selvom din hund bør være vaccineret for Leptospirose, hvis den overholder vaccineprogrammet, er der stadig en risiko for at få sygdommen."

Af samme grund bør du også tage din hunds skåle og legetøj med ind fra haven i vådt vejr.

"At efterlade hundelegetøj ude i regnen kan virke harmløst, men det er som at sende en VIP-invitation ud til snegle og andre skadedyr," advarede Dr. Kong. "Disse små væsner kan bære parasitter, der er skadelige for hunde. Så husk at tage legetøjet med ind, når regnen begynder at vælte ned."

Hvis du efterlader tingene udenfor, anbefales det at vaske dem ofte.

Vask den grundigt

Hvad angår din hund, som også får en god vask under en regnfuld gåtur, så sørg for at tørre din hund grundigt, når I kommer hjem, for at hjælpe med at reducere risikoen for infektion.

"Når du og din hund er vendt tilbage fra jeres våde eventyr, er det afgørende at tørre den grundigt. Brug et håndklæde eller en kæledyrsvenlig føntørrer på en lav varmeindstilling for at sikre, at din hunds pels er helt tør, især i koldere klimaer. Det hjælper med at forhindre hudirritation, hotspots og potentielle infektioner," instruerede Dr. Sara Ochoa.

Hun tilføjede, at nogle hunde kan have gavn af at bære en regnfrakke, især hvis de har flapører.

"Nogle hunde med flapører er mere tilbøjelige til øreinfektioner i regnvejr. Overvej at bruge en hætte-regnfrakke eller en paraply for at holde deres ører tørre," forklarede eksperten.