Verdens lykkeligste by er dansk: Men det er ikke København, ifølge ny undersøgelse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Stort tillykke med kåringen!

Det kan være en udfordring at måle lykke, for hvad er det egentlig?

The Institute for Quality of Life (instituttet for livskvalitet) mener dog, at de har fundet en matematisk formel til at udregne det, og det har gjort dem i stand til at sætte navn på nogle af de lykkeligste byer i verden - og årets førsteplads er en dansk by!

Hvert år laver instituttet et index over de lykkeligste byer ud fra en særdeles kompleks formel. Derfor vil vi ikke gå for meget i detaljer med det, men på instituttets hjemmeside forklarer de deres metode således:

"Listen er lavet ud fra tusindvis af indikatorer, der er grundigt udviklet af vores researchere, og som har direkte forbindelse til livskvalitet og en generel følelse af lykke og glæde for indbyggerne i en given by. Det er vigtigt at bemærke, at vi ikke analyserer lykke ud fra et imaginært individ hvert eneste sted i verden, men faktisk tager udgangspunkt i de mennesker, der bor i de nævnte byer.

Nå, så langt så godt, men hvilken dansk by løber så med titlen?

Smilets By kan godt smile

Det er såmænd den jydske hovedstad, også kendt som Smilets By, der løber med titlen.

Aarhus får nemlig den højeste score i indekset, ikke mindst takket være den høje miljømæssige score, borgerinvolvering i byudviklingen og den nemt tilgængelige og veludviklede infrastruktur

Hjemmesiden Travel And Leisure, der også skriver om indekset, vælger også at fremhæve de kulturelle højdepunker i byen i form af kunstmeseet ARoS, ligesom den smukke kystlinje med de talrige arkitektoniske mesterværker, der findes nær vandet.

De fremhæver også, at man kan tage en "grøn kajak" ud på en sejltur gratis, så længe man tager noget skrald med tilbage.

København er også at finde på listen over de lykkeligste byer, men der skal vi dog ned på en 8. plads. Både Aarhus og København får dog en guld-vurdering, hvilket er den højeste, man kan få.

Du kan se den komplette liste over guld-byer i Europa på happy-city-index.com