Sygeplejerske afslører: Det ser vi, når vi dør

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Mange har spekuleret på, hvad der sker, når vi nærmer os livets afslutning. En erfaren sygeplejerske giver nu et unikt indblik i dette emne baseret på hendes oplevelser fra hospice-arbejde.

Julie McFadden, en sygeplejerske, der arbejder med døende patienter, delte sidste år på TikTok sin erfaring med et fænomen kaldet 'Visioning'. Ifølge End of Life Doula betyder visioning, at døende mennesker tror, at de taler med deres afdøde kære. De kan føle, at disse kære er kommet for at hente dem, eller at de er til stede i rummet med dem.

I et klip, Julie delte i oktober 2022, udtalte hun: “Det mest trøstende fænomen, vi oplever på hospice, er, at de fleste mennesker begynder at se afdøde familiemedlemmer, venner, kæledyr, før de dør.”

Hun tilføjede, at dette ikke kun begynder få dage før døden – det kan starte op til en måned før.

Mystikken bag visionerne

“Vi har ingen idé om, hvorfor dette sker,” forklarede Julie. “Vi påstår ikke, at de faktisk ser disse personer. Men som sundhedsfaglig, der har arbejdet inden for dette område i mange år, sker det hele tiden.”

Julie pointerede, at visioning er så almindeligt, at hospice-medarbejdere ofte informerer familien og patienten om emnet, før det begynder. Dette er for at sikre, at de ikke bliver voldsomt chokerede, når det starter.

Brugernes reaktioner

Efter Julie delte sin video, fik den over 48.000 likes og blev set over 570.000 gange. Mange brugere delte deres personlige oplevelser, og mange fandt trøst i Julies ord.

En bruger skrev: “Den sidste morgen min mor var ved bevidsthed, sagde hun, at hun allerede kunne se min bedstemor, der døde for 42 år siden. I vores kultur tror vi, at vores afdøde kære kommer for at lede os. Vi vidste, at hendes mor var der for at byde hende velkommen på den anden side.”

Andre delte lignende beretninger om familiemedlemmer, der havde set afdøde kære eller kæledyr før deres død.

Mens dødens mysterium forbliver uudforsket, tilbyder disse erfaringer et trøstende perspektiv for mange. Uanset om visioning er en hjernens mekanisme, åndelig intervention eller noget andet, er det tydeligt, at dette fænomen bringer en form for fred til de døende og deres familier.

Kilde: Ladbible