Fandt 400.000 kroner på toilettet: Men det var hans findeløn, der gav ham det største chok

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Manden indleverede pengene til politiet.

En rengøringsmand, der fandt en stor bunke efterladte kontanter på et badeværelse, blev målløs efter at have modtaget en belønning for sin ærlighed.

det skriver The Sun

Viceværten, som også var studerende og derfor ikke havde mange penge, faldt over formuen på 50.000 pund (424.258, kroner), mens han gjorde rent på badeværelset i stueetagen i et tv-selskabs bygning i Melbourne.

Chamindu Amarsinghe huskede, at sanitetsspanden var oversvømmet med kontanter og ringede straks til sine tilsynsførende, som afleverede pengene til politiet. Han sagde til Herald Sun: "Der var for meget at tælle - jeg troede, nogen lavede sjov med mig. Men da jeg rørte ved sedlerne - alle gule og grønne - indså jeg, at det var rigtige penge."

Inden han overhovedet kunne behandle den bizarre situation, havde politiet og en blikkenslager trukket alle pengene ud, inklusive omkring 935 pund (7.934 kroner) fra rørene.

Politiet leder efter ejeren

Den forbløffede studerende indrømmede, at hans første tanke var at informere myndighederne.

"Jeg tænkte bare, 'det er ikke mine penge, så jeg kan ikke tage dem væk. Jeg ved ikke, hvad fanden de penge gør her'. Nogen kunne have lagt dem der og planlagt at komme tilbage efter det. Jeg ville ikke have, at de skulle komme tilbage efter dem og de så var væk, og de kom efter mig," tilføjede han.

De mistænkelige sedler sendte politiet ud på noget af en opgave, da de skulle forsøge at opspore, hvem der havde placeret dem på badeværelset.

Politiet var aldrig i stand til at fastslå oprindelsen af ​​pengene, og ingen kom nogensinde frem for at gøre krav på dem, men var senere i stand til at forbinde kontanterne med Sydney-manden Emerald Nguyen.

Han blev anklaget for udbyttet af kriminalitet i forbindelse med den mystiske pengebeholdning, men anklagerne blev senere frafaldet.

Får lov at beholde en stor del som findeløn

Det er stadig uklart, hvorfor anklagerne blev fuldstændig frafaldet, men en lægerapport, der fulgte efter sigtelsen, viste, at Nguyen hævdede, at han var blevet ufrivilligt påvirket af narkotika og sagde, at han ikke havde nogen viden om, hvor pengene var kommet fra.

Nguyen underskrev også en meddelelse, hvor han erklærede, at han ikke havde nogen rolle at spille i kontanterhvervet.

Efter tre års venten på, at pengene skulle gøres krav på, fik Chamindu at vide af Melbourne-dommeren Michael Smith, at han ville være i stand til at beholde omkring £40.000 (339.414 kroner) af det mystiske fund med resten givet til staten.

Smith sagde: "Der er ingen grund til, at sådan ærlighed skulle forblive ubelønnet."

Den heldige rengøringsassistent blev efterladt målløs over sin overvældende belønning og kaldte pengene for en "velsignelse".

"Jeg vil bare bruge mit liv på en normal måde, finde et job inden for IT og udføre den drøm," sagde han.

Chamindu anede ikke, hvordan han ville bruge sin nyfundne formue, men sagde, at han ville donere noget til at hjælpe handicappede og sende nogle til et buddhistisk tempel i Berwick, Melbourne.