Vil forskel: Sådan kan kaffegrums gøre underværker for din græsplæne

Hus og have

13/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kaffegrums kan være meget mere end bare en rest, der skal smides ud. Det kan f.eks. være en hjælp i din kamp mod mos i din græsplæne!

Hvis du bruger det rigtigt, kan kaffegrums faktisk give din græsplæne de næringsstoffer, den har brug for for at bekæmpe mos. Kaffegrums indeholder nitrogen, kalium og fosfor, som hjælper med at gøre plænen stærkere og mere modstandsdygtig overfor mos.

Hvordan skal du bruge kaffegrumsen i din have for at slippe for mossen?

Først skal du sprede kaffegrumsen ud på et lag køkkenrulle og lade det tørre godt.

Derefter skal du sprede det jævnt ud over din græsplæne - omkring 50 gram kaffegrums pr. kvadratmeter.

Husk at vande din græsplæne godt i de kommende måneder - omkring to til tre gange om ugen - for at sikre, at din græsplæne bliver stærk og sund.

Men pas på! Hvis du bruger kaffegrums, der ikke er tørret ordentligt, kan det føre til skimmelsvamp og skade din græsplæne i stedet. Så sørg altid for at tørre det grundigt først, inden du bruger det som gødning.

Brug af kaffegrums som gødning er også en billig og naturlig løsning i forhold til at købe specialgødning.

Derudover kan det også hjælpe med at holde myrer væk, da de ikke kan lide duften af ​​kaffe. Hvilket er underligt, for duften er kaffe er da noget af det bedste, man kan forestille sig.

Så hvis du vil bekæmpe mos i din græsplæne på en nem og effektiv måde, kan kaffegrums være den helt rigtige løsning for dig!

Det er billigt, nemt og helt økologisk.