Trænger brødristeren til rengøring? Så husk alle kringelkrogene

Hus og have

04/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er nok mange af os, der udskyder den rengøringsopgave, så når man endelig går i gang, kan man lige så godt gøre det ordentligt!

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Uuuh, den brødrister. En gave sendt fra himlen, hvis man gerne vil have et lidt mere knasende stykke brød, eller måske gerne vil varme nogle pitabrød.

Men alle brødristerejere har nok oplevet det: Du sætter brødet i, du tænder den, og et par sekunder efter lugter der brændt.

Du tjekker alt, der er ikke noget, der er brudt i brand. Synderen er simpelten de utallige små krummer, der samler sig inde i brødristeren, hver gang du rister brød.

Og hvis du ikke renser risteren efter hver brug, kan det altså hurtigt blive til en ganske anseelig mængde krummer.

Så selvom det nok ikke er en opgave, du ligefrem higer efter at komme i gang med, så kan du jo lige så godt gøre det ordentligt, når du endelig sætter dig for at få bugt med de gamle krummer.

Det skal du gøre først

  • Før du rengør en brødrister, skal du tage stikket ud og lade maskinen køle ned

  • Find en tandbørste/blød børste frem

  • Find en blød klud

  • Find noget vaskepulver

  • Hav enten eddike eller citronsaft ved hånden

Trin-for-trin, sådan gør du

Trin 1: Fat tandbørsten. Brug den eller en blød børste til at børste krummer væk fra siderne og bunden af ​​brødristen.

Trin 2: Når du er færdig med det indvendige, trækker du krummeskuffen ud (ja, det kommer måske som en overraskelse for mange, men alle brødristere bør faktisk have sådan en!). Du kan normalt trække dem ud i bunden på en af ​​de fire sider af risteren.

Trin 3: Den udtrukne skuffe med alle krummeresterne kan dumpes direkte i affaldet. Derefter kan den rengøres med vand, opvaskemiddel og en klud. Inden du skuffen i igen, skal du tørre den grundigt med en tør klud, så der ikke kommer fugt ind i brødristeren. Det kan også være en god ide at lade den stå lidt for, at lade eventuelle enkelte dråber, du ikke har fået med, lufttørre.

Trin 4: Ydersiderne af kan i de fleste tilfælde klares med en fugtig klud og lidt opvaskemiddel. Til mere genstridigt snavs, hvis der for eksempel er kommet fedtstof på ydersiderne, kan du bruge de klassiske husråd med eddike eller citronsaft.

Kilde: Dagens.dk