Tørrer vasketøjet på '4 timer': Rengøringsentusiaster sværger til denne metode

Hus og have

17/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den kræver ikke nogen tørretumbler!

At tørre tøj kan være en udfordring året rundt, men især under koldt og vådt vejr.

Selvom der er mulighed for at bruge tørretumbleren, har mange ikke råd til denne luksus og har i stedet brug for en anden måde at tørre deres tøj på uden at bekymre sig om fugt eller skimmel.

Det efterlader kun to andre metoder til tørring af tøj: brug af en affugter eller en opvarmet tørrestativ. På Hinch Army Cleaning Tips Facebook-side spurgte en kvinde, hvilken af disse to apparater hun burde investere i.

Sarah Ling skrev: "Hej alle sammen. Prøver bare at finde ud af, om det er billigere at få en affugter, mens jeg tørrer mit tøj, eller sætte dem på en opvarmet tørrestativ. Jeg centrifuger altid to gange, bor i en lejlighed og har ingen udendørs plads. Tak på forhånd."

Flertal for den første mulighed

Størstedelen af gruppen støttede brugen af en affugter. Mange hævdede, at de næsten ikke bemærkede dens indflydelse på deres energiregning.

Ruth Jenkinson sagde: "Jeg fik en affugter, efter vi havde haft en lækage, og kørte den konstant i en måned, og var bekymret for elregningen, men den var omkring det samme som tidligere måneder.

"Hjælper med at tørre tøj, og vores vinduer er ikke våde indvendigt. Får huset til at føles varmere, da tingene ikke er kolde på grund af fugtighed."

Vikki Bruce konkurrerede: "Sidste vinter begyndte vi at bruge en affugter. Tøjet var tørt inden for et par timer, mindre strygning, og vores elregning faldt. De kan være en dyr investering, men vi fik bestemt vores penge tilbage over et par måneder."

Daniel Attwater påstod: "Kan varmt anbefale en affugter! Bemærkede ikke, at vores energiregning steg, når vi brugte den hele tiden."

Derfor virker det

Tøjet kan tage lang tid om at tørre ordentligt indendørs, især hvis det er i et fugtigt miljø.

Men hvis husstande beslutter sig for at bruge en affugter, bliver luften omkring deres våde tøj mindre fugtig.

Dette tillader fugtigheden i tøjet at fordampe hurtigere, hvilket resulterer i kortere tørretider.

En affugter kan også reducere lugte. At tørre tøj indendørs uden ordentlig ventilation kan nogle gange få tøjet til at lugte muggent.

Ved at reducere luftfugtigheden reducerer husstandene også risikoen for lugtudvikling på tøj, der har været fugtigt for længe.

Kilde: Express