Tager få minutter: 7 små opgaver, der får hjemmet til at se rent ud, når du får uventede gæster

Hus og have

21/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man kan også bare udføre dem i dagligdagen for at få et hyggeligere hjem!

At finde tid til at gøre rent kan være noget af en udfordring. Der er så mange områder og genstande rundt omkring i hjemmet, som kræver regelmæssig opmærksomhed, at en komplet rengøring nemt kan tage timer at komme igennem.

Men hvis du pludselig skulle have gæster, der kommer forbi, eller du af den ene eller anden grund får lidt tid, hvad kan du så gøre for at genopfriske dit hjem under sådanne omstændigheder?

Den gode nyhed er, at du stadig har tid til at få dit hjem til at se bedre ud - også selvom du kun har et par minutter til overs. Tom's Guide har samlet syv hurtige rengøringsopgaver, der kan gøre hele forskellen for dit hjem.

Hver af disse tager ingen tid overhovedet, og alligevel kan de have en enorm indflydelse på dit hjem.

Vi siger ikke, at disse gøremål skal erstatte dit almindelige rengøringsregime, men de kan bestemt gøre en forskel, når tiden er afgørende.

1. Slip af med krummer på overflader

Det første skridt er at tjekke tilstanden af ​​overfladerne i dit køkken. Fej hurtigt og smid eventuelle krummer væk, som har samlet sig på spisebordet eller bordpladerne.

En mikrofiberklud kan hjælpe med at gøre dette hurtigt. Skulle der være klæbrige pletter, så tag fat i din nærmeste overfladerens (destilleret hvid eddike kan fungere her), og giv den et hurtig sprøjt.

Skulle du have en støvsuger ved hånden i nærheden, kan du også hurtigt samle krummer, der har samlet sig mod gulvets kanter/lister, ved hjælp af spalteværktøjet.

2. Badeværelsesspejle

Badeværelsesspejle kan hurtigt opsamle alle former for skidt og snavs- tandpasta, fingeraftryk og vandmærker dukker hyppigt op her, og det er det sidste, du vil have gæsterne til at se.

Rengøring af et spejl behøver ikke være en uoverkommelig opgave. Selvom du måske antager, at dette tager tid og kræfter, især hvis du vil undgå en fedtet og udtværet finish, tager det faktisk sekunder, så længe du har det rigtige værktøj.

Påfør sprit på en vatrondel for at fjerne eventuelle pletter. Når du har fjernet det, skal du lave en blanding af lige dele destilleret hvid eddike og vand og smøre direkte på glasset. Tør sidelæns med en mikrofiberklud, og dit spejl vil se pletfrit ud på ingen tid.

3. Omkring dørhåndtag

Dørhåndtag såvel som selve døren kan hurtigt se smudsede ud og føles klistrede i hverdagen. Disse pletter vil være så meget desto mere tydelige på hvidmalede overflader, men de kan også dukke op på almindeligt træ.

Dette er et af de mange områder, som vi glemmer at gøre rent, men som kan gøre en kæmpe forskel for vores hjems udseende.

Rengøring af dørhåndtag og dørens overflade tager sekunder. Det eneste du skal gøre er at vaske håndtaget og døren med en mikrofiberklud dyppet i varmt sæbevand - sørg for at skrubbe i retning af åre, hvis du har med træ at gøre - skyl derefter og tør med en tør klud. Dette kan give dine døre nyt liv.

4. Blade på planter

Hvis du ønsker at forbedre farven og livligheden i dit hjem, er et nyttigt hurtigt tip at rense bladene på eventuelle planter i nærheden.

Uanset om de er ægte eller falske, kan planter hurtigt samle støv, hvilket giver dem et falmet udseende. At slippe af med dette støv vil ikke kun få planter til at se bedre ud, det vil også forbedre sundheden for dem.

For rigtige planter skal du blot tørre de enkelte blade af med en fugtig mikrofiberklud - glem ikke også at rengøre på undersiden.

Du kan gøre det samme for falske planter, eller du kan også bruge en af ​​de bedste støvsugere til at fremskynde processen. Bare sørg for at bruge støvtilbehøret og en lav styrke (hvis relevant).

5. Rundt om skraldespanden i køkkenet

Selvom din fritstående skraldespand er til netop skrald, vil du stadig gerne holde den ren.

Når alt kommer til alt, ender rester af madrester, indpakninger og alle slags genstande smidt her, så det er ikke underligt, at pletter og snavs samler sig omkring låget. Det er vigtigt at rense hele din skraldespand regelmæssigt, men hvis tiden er knap, kan du altid bare give låget en gang.

Dette vil forbedre udseendet af din køkkenaffaldsspand betydeligt, og det tager ingen tid overhovedet. Alt du behøver er et passende rengøringsmiddel og en mikrofiberklud. Giv kant og låg en god omgang inden skylning og tørring.

Glem ikke at lære at rengøre en mikrofiberklud for at give dit værktøj en grundig vask bagefter. Det sidste, du vil have, at gæsterne støder på, er en snavset skraldespand, så dette er et godt tip at følge.

6. Gelændere på trapper

Ligesom dine dørhåndtag kan gelændere på trapper hurtigt blive smudsede og plettede. Plus, hvis du har flere gelændere over hinanden, kan de nederste niveauer ende med at blive dækket af støv.

Dette er et hurtigt problem at rette op på, og det kan hjælpe med at efterlade et varigt indtryk på dine gæster.

Kør blot en mikrofiberklud over gelænderne med en dedikeret trærens. Vær dog opmærksom på, at trærens muligvis ikke er egnet til uforseglet træ. I sådanne tilfælde skal du bruge et dedikeret rengøringsmiddel som anbefalet af producenten.

7. Fodlister

Fodlister er et andet område, vi glemmer at rengøre, hvilket ofte får et hjem til at se mere rodet ud, end det er.

I løbet af få uger kan disse blive dækket af støv og hår, hvilket resulterer i et gråt og kedeligt udseende. Det hjælper heller ikke på eventuelle allergier, hvis du ignorerer det område - det er så meget støv, der kan opbygges her.

Heldigvis er fodlister hurtige at rengøre. Du har et par muligheder her - enten kan du køre en ren mikrofiberklud over fælgen for at samle støvet, eller du kan gøre det samme med sprækken på din støvsuger.

Når du har gjort dette, vil dine gulve og vægge fremstå lysere og mere ryddelige.