Smider du dine vinpropper ud? Derfor bør du gemme dem

Hus og have

07/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du kan for eksempel lave en vase eller coastere!

Hvis du er som de fleste vinelskere, har du sikkert et par vinpropper liggende rundt omkring i dit hus.

Hvis du ikke gemmer dem for sentimental værdi, har du sikkert gemt dem til det perfekte gør-det-selv-projekt, som du ikke er stødt på endnu.

Vi har nogle gode nyheder: Der er masser af måder, hvorpå du kan genbruge vinpropper i dit hjem.

Lifesavvy har samlet en bunke af dem, så det er bare med at vælge et projekt og gå i gang!

Lav en opslagstavle

Som navnet antyder, kan vinpropper forvandles til en fremragende gør-det-selv-opslagstavle.

Du har her stor fleksibilitet i forhold til hvordan du vil arrangere propperne. En måde du kan tackle dette projekt på er at bruge et vekslende mønster for et cool geometrisk look.

Du kan også arrangere propperne i et cirkulært mønster, have dem alle i samme retning, eller hvad der nu passer dig.

Brug denne korktavle til at holde noter, billeder eller endda smykker. Den kan også være nyttigt, når det hænger på køleskabet til at holde styr på indkøbslister.

Lav en coaster

Beskyt dine møbler mod vandringe med gør-det-selv-korkbrikker.

Alt du behøver til dette projekt er et par vinpropper og noget varm lim.

Et godt tip er dog, at du koger dine propper først for at blødgøre dem, derefter skærer dem i to og limer stykkerne sammen for at skabe en nyttig coaster.

Hvis du vil blive en lille smule mere avanceret, kan du også dekorere dine bordskånere med maling. Tilføj et lag forseglingsspray, når du er færdig med at dekorere for at beskytte dit design.

Lav en lysestage

Forvandl dine vinpropper til smukke lysestager med dette nemme DIY-projekt.

Saml først nok propper til at omgive hele omkredsen af ​​en glaskrukke. Du kan bruge enhver størrelse eller form, du kan lide. Når du har dine propper, limer du dem til krukken i ethvert mønster, du kan lide (med varm lim).

Tilføj derefter et stearinlys til indersiden af ​​krukken. Når det er tændt, vil stearinlyset skinne gennem hullerne i proppen og skabe en dejlig effekt.

Dette ville være et godt midtpunkt til et middagsselskab eller en romantisk aften derhjemme. Du kan også male eller dekorere propperne, som du vil, for at øge personligheden.

Lav en bademåtte

En bademåtte lavet af vinpropper er både praktisk og stilfuld. Dette projekt er ret omfattende, men det kan bestemt lade sig gøre.

For at lave en vinkork-bademåtte skal du samle en masse propper, et tæppe og en limpistol.

Når du har alle dine forsyninger, starter du med at lime propperne sammen i rækker på tæppet. Det kan hjælpe at skære propperne i to, så de er nemmere at holde stabile, når du limer fladsiden nedad. Sørg for, at propperne er tæt pakket sammen, så der ikke er huller.

Lad alt tørre og din måtte er klar til brug.

Byg havemarkører

Hvis du er haveejer, er små skilte lavet af vinpropper et must-have. De er nemme at lave, og de hjælper dig med at holde styr på, hvad der vokser hvor.

For at lave korkskilte behøver du kun en spids tusch, nogle træspyd og vinpropper. Du skal blot skrive navnet på den plante eller urt, som du dyrker på proppen med tuschen, og derefter stikke spyddet ind i proppen. Du kan også tilføje perler for at pynte dem lidt.

Disse markører er gode til indendørs eller udendørs planter. De er også vejrbestandige, så du behøver ikke bekymre dig om, at de falmer eller falder fra hinanden.

Lav en blomstervase

Blomstervaser lavet af vinpropper er en fantastisk måde at tilføje noget rustik charme til dit hjem. Det er også overraskende nemt at lave.

Start for eksempel med 40 vinpropper, der alle har omtrent samme størrelse. Brug en limpistol til at forme dem til en terning. Hvis du vil have en højere vase, laver du blot flere terningformer og limer dem oven på hinanden.

Beklæd bunden af ​​vasen med et stykke skum eller flere propper.