Slip af med lugt i køleskabet og 4 andre ting, du kan bruge kaffegrums til i hjemmet

Hus og have

19/04/2024

Foto: Screenshot, @neat.caroline / TikTok
Foto: Screenshot, @neat.caroline / TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Det er spild bare at smide det ud!

Personligt mener jeg, at det er kaffe, der er det ægte sorte guld, ikke benzin/olie.

Men jeg har alligevel en skidt følelse, når jeg smider min brugte kaffegrums ud efter at have lavet min rituelle morgenkande - for al den dejlige grums må da kunne bruges til noget?

Ja, det kan den! TikTok'eren @neat.caroline, der deler tips til indretning, rengøring og til et lettere liv generelt har nemlig delt en video, hvor hun viser 5 geniale ting, du kan bruge kaffegrums til.

Gør din hud blød og ren

Det første forslag er at bruge kaffen til hudpleje.

Helt præcist foreslår den populære tiktok'er med mere end 200.000 følgere, at man blander sukker, kaffegrums, vand og kokosolie til en masse, som man kan bruge til at eksfoliere huden for døde hudceller.

Kom lugten i køleskabet til livs

Det næste tip går ud på at sætte en beholder med kaffegrums i køleskabet for at fjerne ubehagelige lugte, for eksempel efter, man kommer hjem fra en ferie.

Kaffens kraftige duft neutraliserer nemlig de lugtende elementer i køleskabets lukkede miljø.

Bekæmp myreinvasion

Myrer i hjemmet er ikke ligefrem en behagelig overraskelse, men ikke desto mindre sker det for mange før eller siden.

Ifølge tiktokeren kan man imildertid holde myrerne væk ved at brede lidt kaffegrums på gulvet omkring myrernes indgangsparti til hjemmet.

Gør gryder og pander helt rene

Genstridige fedtpletter på gryder og pander kan være et mareridt at slippe af med, men frygt ej: Kaffen redder dagen!

@neat.caroline foreslår at blande kaffegrums i det varme sæbevand, du vil vaske op med. Det gør det betydeligt nemmere at skrubbe det stædige fedt væk.

Brug det som gødning

Det sidste tip hjælper dig med at holde dine planter flotte og friske.

Udover at smage himmelsk indeholder kaffebønner nemlig en række næringsrige ingredienser, og det gør det til en rigtig brugbar gødning.

Tiktokeren foreslår at hælde det i en kompostblanding, men skribenten her har fra flere hørt, at man nærmest kan bruge kaffegrumsen, som den er. Prøv dig frem og find ud af, hvad der virker for dig!

Artiklen fortsætter under videoen.

Du lagde måske mærke til, at @neat.caroline bruger frisk kaffegrums i sin video, altså ikke noget, der allerede er blevet brugt til at brygge kaffe.

Men i kommentarerne svarer hun en bruger, at man får lige gode resultater, uanset om man bruger frisk eller brugt kaffegrums!

Foto: Screendump, @neat.caroline/TikTok