Slip af med bananfluer i hjemmet: Konstruer en hjemmelavet fælde

Hus og have

12/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Simpel løsning på et irriterende problem.

Når temperaturen stiger, bliver mange hjem ofte besøgt af små irriterende gæster – bananfluer. Disse små skadedyr kan virke harmløse, men de er ikke kun en irritation; de kan også være usunde.

Chris Hutton, ekspert i opbevaring og ejer af Adams Selfstore, deler sin metode til effektivt at bekæmpe et angreb fra bananfluer med simple husholdningsprodukter.

Det skriver Express.

Hjemmelavet fælde

"Du kan lave en hjemmelavet bananfluefælde af æblecidereddike og opvaskemiddel. Eddiken tiltrækker fluerne, mens opvaskemidlet får dem til at hænge fast," forklarer Chris.

Til dette skal du blot blande cirka et shotglas fuld af æblecidereddike med lidt opvaskemiddel og placere det i en beholder.

"En beholder med en smal åbning og bred bund er ideel. Du kan tilføje en tragt til beholderen, eller lade den stå åben, og bare se fluerne falde i. Husk at skifte væsken jævnligt."

Øl eller vin

Hvis du ikke har æblecidereddike eller opvaskemiddel ved hånden, kan du prøve at bruge øl eller vin til at fange skadedyrene. "Ligesom med æblecidereddike tiltrækkes frugtfluerne af lugten af øl eller vin," tilføjer Chris.

For at lave denne fælde skal du fylde en skål eller et glas med øl eller vin, dække beholderen med husholdningsfilm og forsegle kanterne med en elastik eller tape.

Derefter prikker du små huller i toppen. "Øllet eller vinen vil tiltrække bananfluerne, og når de først er inde, kan de ikke slippe ud af beholderen."

Kødædende alternativ

En anden metode til at holde bananfluer væk, er at introducere kødædende planter. Kødædende planter, som Venus fluefangere, er også en fantastisk naturlig måde at slippe af med bananfluer og samtidig har de en æstetisk appel.

Kilde. Express