Skidt for din plæne: Mange laver denne fejl, når de slår græsset om foråret

Hus og have

28/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er alt for mange danskere, der er skyldige i den fejl.

Det kan godt være, at april 2024 har udviklet sig til at være den vådeste april nogensinde i dansk vejrhistorie, men på et eller andet tidspunkt må vi da få varme og sol i stedet for skyer og regn.

Og med sol og varme kommer også græsslåning.

De fleste haveejere kender til denne del af at have en velplejet have, men mange begår en almindelig fejl, som kan have konsekvenser for deres græsplæne. 

Det skriver Mirror.

Pas på længden

Michael Griffiths, haveekspert og TikTok-bruger under navnet @themediterraneangardener, kommer i denne forbindelse med en vigtig advarsel til haveejere:

Pas på med at slå græsset for kort. Denne almindelige fejl kan faktisk skade din plæne.

Griffiths advarer mod at "scalpe" græsset, en teknik hvor græsset klippes meget lavt for at fjerne dødt græs og mos og give jorden varme hurtigere.

Han understreger, at denne metode kan gøre græsset mere udsat for tørke og ukrudt, især hvis det gøres tidligt på sæsonen.

Denne længde skal du gå efter

Ifølge Griffiths er den ideelle højde for græs om foråret cirka 4 cm, og i skyggefulde områder bør det være lidt højere.

Har du lige anlagt ny plæne, bør du vente med at slå den, til græsset er mindst 5 cm højt.

For at fremme sund vækst anbefaler han også at skifte til en plænegødning, der er rig på kvælstof, der fremmer kraftigt og grønt græs.