Simpel og billig opgave, der forhindrer dine rør i at fryse, når temperaturerne når nulpunktet

Hus og have

09/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Med temperaturer under frysepunktet i hele Danmark har en ejendomsvirksomhed delt de "simple" opgaver, du bør udføre nu for at forhindre rør i at fryse og springe og forårsage skader.

Peter Clayton fra Trade Plumbing forklarede: "Den anbefalede temperatur for et hjem i Danmark om natten er 18C, så om du skal holde varmen om natten, afhænger af, hvor godt din ejendom holder på varmen."

Og han fortsatte: "Et velisoleret, moderne hjem bør bevare tilstrækkelig varme i løbet af dagen for at opretholde en sund temperatur om natten og dermed undgå behovet for opvarmning."

Men som han siger: "Et ældre hjem, der er mindre godt isoleret, kan kræve opvarmning om natten for at opretholde den ideelle temperatur på 18C."

Ifølge eksperten udgør de største risici for en ejendom frosne rør, når der ikke bliver tændt for varmen om vinteren.

Fordi vand udvider sig, når det fryser, kan rør ende med at sprænge og oversvømme hjemmet, hvilket forårsager store skader.

Eksperten sagde: "Det er afgørende at isolere dine rør for at forhindre dem i at fryse i vintermånederne, især i kolde områder af hjemmet som garager og lofter.

Heldigvis er det for eksperten let: "Det er en simpel og smertefri opgave. Skaf simpelthen nogle skumrørsmuffer, skåret til den rigtige længde, og lav derefter et snit ned ad den ene side af skummet. Derefter glider skummet på de passende rør. Brug derpå en justerbar kabelbinder til at holde skummet fast."

Og han tilføjer: "Hvis det er særlig koldt, og du er bekymret for, at dine rør fryser, så sørg for at åbne og lukke for dine vandhaner regelmæssigt. Dette vil hjælpe med at holde dine rør på en rimelig temperatur og forhindre dem i at fryse."

Hvis du alligevel opdager, at rør i hjemmet ender med at fryse af en eller anden grund, delte Peter nogle råd om, hvad du skal gøre.

Start med at lokalisere, hvilke rør der er frosset. Normalt vil de være i et koldt område af hjemmet, fx loftet.

Derefter skal du langsomt opvarme området for at tø røret op, hvilket kan gøres ved hjælp af en elektrisk varmelegeme på stedet for det frosne rør.

Varmeeksperten bemærkede: "Ved langsomt at opvarme området burde det tø røret op. Dette kan tage tid, så vær tålmodig. Det er også muligt at opvarme røret mere direkte ved hjælp af en varmekilde såsom en hårtørrer, dog må du ikke varme for tæt på, da det kan medføre skade."

Og han runder af med at sige: "Brug aldrig kogende vand eller en direkte flamme til at opvarme rør. Dette kan resultere i skader og kan være ekstremt farligt, da dit rør kan sprænge. Hvis du ikke kan tø dit rør sikkert op, så sørg for at få professionel hjælp."

Kilde: Express.