Sengetøjsekspert: 3 lette måder til fluffy og bløde håndklæder

Hus og have

16/05/2023

Foto: Pexels @Thomas Cotton
Foto: Pexels @Thomas Cotton

Skrevet af Emil B.

Mange oplever, at det er svært at holde deres håndklæder bløde. Til at hjælpe dem deler en sengetøjsekspert her 3 lette måder, der giver dog og din familie enormt bløde håndklæder.

1. Undgå kemikalier

Jessica Hanley, grundlægger af Piglet in Bed, deler sine gode tips, som hjælper dem med at holde håndklæder blødere og holde længere.

Og huns første råd er at undgå kemikalier. Hun fortæller, at "Tilsætning af skyllemiddel dækker fibrene med rester, som kan hindre vandabsorption. Brug i stedet uldtørrende bolde til at hjælpe med at fnugge fibre og fremskynde tørretiden for håndklæder."

Et alternativ er også at komme en smule hvid eddike til håndklæderne, når du vasker dem.

2. Invester i håndklæder af høj kvalitet

Et af de mest undervurderede steder i forhold til at holde håndklæder bløde er, at købe håndklæder i høj kvalitet: "Valg af bomuldsfrottéhåndklæder lavet af materialer af høj kvalitet såsom bomuldspolyblanding eller zero twist bomuld giver dig den bedste start for langsigtet friskhed og blødhed."

Hun siger, at zero twist betyder, at garnet ikke bliver snoet i produktionsprocessen, hvilket kun er muligt med højkvalitets bomuldsfibre. Og det får håndklæderne til at føles luksuriøse.

3. Adskil tøj og håndklæder

Jessicas tredje råd er at holde dit tøj og håndklæder adskilt, når du vasker: "At vaske håndklæder med tøj kan overføre en masse bakterier mellem hvert emne i vaskecyklussen. Ved at lægge håndklæder i deres egen tur kan håndklæder tørre lettere, da fugtige håndklæder typisk tørrer langsommere end tøj."

Hun tilføjer også: "Husk også at ryste overskydende vand fra dine håndklæder, før du lægger dem i tørretumbleren. Det vil hjælpe med at fnugge materialet og holde dem absorberende."

Hun runder af med at sige: "Undgå også at lade våde håndklæder sidde i vaskemaskinen i længere tid, da dette kan resultere i en ubehagelig muggen lugt."