Sådan slipper du af med ukrudt i græsplænen uden at skulle grave

Hus og have

14/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der findes nemme metoder uden brug af kemikalier.

Mange drømmer om en frodig og grøn græsplæne til at nyde hele sommeren. Men ofte bliver denne drøm knust af ukrudt, der dukker op mellem græsstråene.

Det skriver Express.

Af og til kan ukrudtet komme ud af kontrol, hvis det efterlades i blot et kort stykke tid og ende med at overhale haver.

Fjern det med roden

De fleste produkter eller smarte hjemme-hacks, der er rettet mod at komme af med ukrudt, har en tendens til også at dræbe græs, så det kan være svært at vide, hvordan man forviser ukrudt, men ikke græs.

Heldigvis er der en øjeblikkelig måde, der ikke involverer nogen som helst kemikalier og er relativt hurtig.

Steve Chilton, en haveekspert fra LeisureBench, hævdede, at mens kemiske ukrudtsmidler er den nemmeste måde at slippe af med græsplæneukrudt, så er den bedste mulighed at fjerne dem manuelt.

Han sagde: "Den bedste måde at slippe af med græsukrudt øjeblikkeligt og effektivt er at fjerne det fra roden. Det sikrer, at hele ukrudtet er kommet ud, i stedet for bare at slå blomsten eller den øverste halvdel ihjel. Hvis du har brug for en endnu hurtigere måde at komme af med dem, så er kemisk ukrudtsmiddel en effektiv måde at gøre det på. Du skal dog være forsigtig, når du bruger kemisk ukrudtsmiddel, da det kan dræbe græsset omkring ukrudtet, samt skade det lokale dyreliv, hvis det indtages.”

Brug det rette værktøj

Harry Bodell på PriceYourJob.co.uk bemærkede, at der er flere metoder til at fjerne græsplæneukrudt hurtigt og med minimal indsats.

Han sagde, at en ukrudtsmiddelbehandling er "en af ​​de hurtigste og nemmeste", men den har skadelige virkninger på de gavnlige insekter i haven.

For dem, der ønsker at undgå kemikalier helt, sagde eksperten:

"Du kan slippe af med ukrudt med det samme, uden at grave ved at bruge de rigtige værktøjer. Værktøj til fjernelse af mælkebøtter ligner lidt en skruetrækker med en gaffelstang på enden. Dette er ideelt og den bedste måde at fjerne dybt rodfæstet ukrudt fra din græsplæne uden at efterlade grimme huller. Men du kan også bruge en japansk havekniv eller endda en gammel smørkniv."

For at bruge et af disse redskaber, instruerede Harry om, at du blot skubbede dem ned i jorden og bevæge håndtaget lidt.

Han sagde: "Dit ukrudt og rod skal komme lige ud uden at skulle grave eller trække hårdt."

Klip i den rette højde

Begge eksperter delte også, hvordan haveejere kan forhindre ukrudt i at vende tilbage til deres græsplæner.

Steve anbefalede at gøde, lufte og oprive græsset.

Han sagde: "Dette hjælper græsset med at blive stærkere, hvilket afholder ukrudt fra at vokse."

Haveeksperten foreslog også, at haveeejere river, før de slår græsplænen, da dette "afskrækker krybende ukrudt i at vokse".

For at forhindre græsplæneukrudt i at vende tilbage, forklarede Harry, at dette kan gøres ved, at haveejere ændrer deres klippevaner.

Han sagde: "Hvis du konstant kæmper mod ukrudt i græsplænen, bør græsslåning i den rigtige højde stoppe dem. At klippe dit græs for kort efterlader bare pletter, og det giver ukrudt plads til at vokse. Så sæt din klingehøjde højere."