Advarer mod skader ved brug af opvaskemiddel til at fjerne kondens: Gør dette i stedet

Hus og have

17/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Rengøringseksperter advarer mod at bruge opvaskemiddel til at fjerne kondens på vinduerne.

Kondens i sig selv ikke er en øjeblikkelig bekymring, du kan jo blot tørre det væk. Men hvis du ikke tager hånd det problem, der forårsager det, kan du ende med længerevarende problemer, der fører til dyre løsninger.

I sidste ende kan du få fugt og mug, der kan beskadige dine vægge og møbler.

En populær rengøringshack på TikTok ser folk bruge opvaskemiddel på deres vinduer i et forsøg på at danne en slags barriere på deres vinduer for at stoppe vanddråber fra at sætte sig og danne kondens.

Det er hurtigt og nemt og virker helt uskadeligt, plus at flertallet af os har et par dråber opvaskemiddel til overs på vores vinduer. Men dette kunne faktisk gøre mere skade end gavn i det lange løb.

Emily Barron, rengøringsekspert hos Property Rescue, forklarer: "Brugen af opvaskemiddel kan faktisk forværre kondensationsproblemer og efterlade sæberester på overfladerne."

Og hun fortsætter: "Dette kan fungere som en barriere og fange fugt på overfladen i stedet for at lade det fordampe. Overfladerne er sandsynligvis heller ikke designet til langvarig eksponering for opvaskemiddel, hvilket betyder, at det kan påvirke deres samlede tilstand og æstetik."

I stedet siger Emily du bør gøre dette: "En af de mest usædvanlige, men effektive måder at slippe af med kondens på er at fylde sokker med kattegrus og derefter placere disse ved vinduerne."

Det trick uddyber hun: "Kattegrus er en absorberende substans og fungerer som en fugtmagnet, der reducerer overskydende fugt og kondens samt de problemer, der er forbundet med det."

Et andet usædvanligt tip er at lægge kridt på dine vindueskarme eller tæt på fugtige steder: "Kridtet vil naturligt absorbere fugtigheden fra luften, fjerne overskydende luftfugtighed og reducere kondensation," siger Emily og runder af med at sige: "Udskiftning af kridt regelmæssigt vil sikre de bedste resultater."

Kilde: Metro.co.uk.