Nemt tip til opvasken: Sådan undgår du smagen af sæberester

Hus og have

31/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Når duften af kaffe blandes med smagen af sæbe, mister man glæden ved at nyde en god kop kaffe. Den problematik er der mange, der ifølge en undersøgelse lavet af ejendomsudviklingseksperterne fra Essential Living, som står i – at få serveret service, tallerkener eller glas, hvor sæben ikke er vasket ordentligt af. De har derfor delt et tip til, hvordan man undgår smagen af sæberester, når man har vasket op i hånden.

Slut med smagen af Vel

I en undersøgelse lavet af Essential Living har tusindvis af Reddit-brugere delt deres erfaringer med, hvad de 10 største turn-offs har været ved at besøge andre i deres hjem. Og her topper – måske overraskende – "køkkengrej, der smager som sæbe". Men nogle gør også opmærksom på, at de skyldige, der ikke skyller deres krus og kopper derhjemme, måske ikke er klar over, at det generer deres gæster. Det kan blive en smags- og tilvænningssag, hvis du spørger flere, men alligevel pointerer de fleste, at det er det absolut værste at opleve.

Totalt turn-off

En meget utilfreds Reddit-bruger har blandt andet bidraget til undersøgelsen med sin kommentar: "Folk, hvis opvaskemetode involverer vask i sæbevand og ikke skylder grundigt før tørring ... Deres drinks ender altid med at smage som sæbe på grund af sæberester!" 

Det er der flere brugere, der kan tilslutte sig den forfærdelige oplevelse. En anden kommenterede: "Jeg kender en dame, der bare nedsænker alting i sæbevand, lod det løbe af og satte det til tørre."

"Jeg blev lammet, men jeg vidste i det mindste, hvorfor min kaffe smagte af Fairy. Føj."

Sådan slipper du af med sæberesterne

De der ikke har en opvaskemaskine skal være opmærksomme på ulemperne ved at vaske op i hånden, såsom vandmærker, sæbeskum og madrester. Med det i tankerne har Dominic Bell, der er rengøringsekspert, delt sit tip til, hvordan man vasker glas og køkkenudstyr derhjemme for at forhindre dem i at smage "sæbeagtig".

Han forklarer: "Der er ikke noget værre end at tage en slurk af din drink og smage sæbe, men heldigvis er det en let fejl at afhjælpe. Næste gang du er færdig med at vaske, skal du skylle alt køkkenudstyr grundigt i varmt eller koldt vand, før du ligger det på siden for at tørre."

"Med kopper, glas og skåle skal du altid tjekke, at du også har skyllet inde i dem, da det typisk er der, sæben sidder."

Han tilføjer: "Bortset fra den dårlige smag er det meget uhygiejnisk ikke at skylle af så godt. Ved ikke at skylle dit køkkenudstyr efter vask, vil du stadig have madrester og bakterier på det."

Til dem med opvaskemaskine er der beroligende ord:

"Hvis du bruger en opvaskemaskine er der ingen grund til at bekymre dig om at skylle noget, efter cyklussen er færdig - apparatet gør arbejdet for dig."