Kan ødelægge din opvaskemaskine: Undgå disse 5 fejl

Hus og have

02/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvis du undgår de ting, kan du forlænge levetiden på din opvaskemaskine markant!

Det kræver ikke mere end et lille tryk at få gang i opvaskemaskinen og ikke længe efter, står du med rent service uden selv at have rørt en finger.

Uanset om det er tallerkener, gryderetter eller bestik, så rengør den alt effektivt. På trods af dette er der alligevel nogle ting, som ikke hører hjemme i opvaskemaskinen.

Mediet MyHOMEBOOK afslører fem ting, du ikke bør putte i maskinen for at undgå at beskadige den.

1. Ting med etiketter eller klistermærker

Selv om det kan være fristende at vaske krukker med etiketter eller klistermærker i opvaskemaskinen, kan det rent faktisk føre til store problemer. Klæbemidlet fra etiketterne kan løsne sig og gå af under opvasken. Disse løsrevne etiketter kan derefter tilstoppe afløbsslangerne, når vandet pumpes ud, og potentielt forårsage alvorlig skade på din maskine.

Tip: Fjern etiketter og klistermærker fra krukker og flasker, før du sætter dem i opvaskemaskinen for at undgå tilstopning.

2. Brug af det forkerte rengøringsmiddel

Opvaskemiddel er nøglen til effektiv rengøring, men hvis du bruger den forkerte type, kan det på modsat vis skade din opvaskemaskine. Almindeligt opvaskemiddel skaber for meget skum, som kan overbelaste maskinen. Hold dig derfor til at bruge opvaskemaskinespecifikke tabs og pulvere for at sikre korrekt funktion og renhed.

Tip: Brug altid rengøringsmidler, der er specielt designet til opvaskemaskiner, for at undgå at beskadige maskinen.

3. Skraber ikke madrester af

Hvis man efterlader store madrester på tallerkenerne, før de sættes i opvaskemaskinen, kan det i værste tilfælde føre til tilstopning. Disse rester kan blokere sigter, filtre og slanger og potentielt få opvaskemaskinen til at fungere dårligt.

Tip: Skrab madrester af tallerkenerne, før du sætter dem i opvaskemaskinen, for at holde de indvendige komponenter rene og funktionsdygtige.

4. Undgå husholdningsmidler

Husholdningsmidler som eddike, citronsaft, natron eller bagepulver roses ofte for deres rengøringskraft, men de kan være skadelige for opvaskemaskiner. Disse stoffer kan beskadige maskinens følsomme dele og forringe dens ydeevne og levetid.

Tip: Brug kun produkter, der er specielt designet til opvaskemaskiner, og undgå husråd, der kan skade maskinens sarte dele.

5. Små dele kan blokerer for opvaskemaskinens sprøjtearme

Små genstande som f.eks. kapsler eller børnelegetøj bør ikke placeres løst i opvaskemaskinen. Disse små dele kan bevæge sig rundt under opvasken og potentielt blokere eller beskadige opvaskemaskinens sprøjte arme og andre indvendige komponenter.

Tip: Læg små dele i en beholder, der kan tåle opvaskemaskine, eller vask dem i hånden for at undgå, at de beskadiger opvaskemaskinens sprøjtearme.