Kan ødelægge dit toilet: Blikkenslagere advarer mod rengøringsprodukter

Hus og have

22/06/2024

Foto: Pexels @KarolinaGrabowska
Foto: Pexels @KarolinaGrabowska

Skrevet af Emil B.

Når du gør rent derhjemme, vil du gerne tro, at de produkter, du bruger, er sikre og effektive. Men en gruppe af blikkenslagere har delt et rengøringsprodukt, de aldrig ville bruge på toilettet.

Firmaet Mr. Rooter Plumbing Company har afsløret en ting, de aldrig ville gøre, når de rengør badeværelser. De har delt produkter og metoder, de undgår for enhver pris for at forhindre dyre fejl.

De advarer om et bestemt rengøringsprodukt, der kan "ødelægge" dit toilet. De foreslår at bruge en toiletbørste og en rengøringsmiddel som en spray i stedet for at lægge en blegetablet i toilettet.

Og det også, selvom det kræver mere arbejde, "jo længere tid tabletten sidder, jo længere tid vil dens kemikalier nedbryde dit toilets materialer. Dine toiletledninger vil til sidst begynde at lække ofte, og dit toilet vil ikke skylle ordentligt".

Eksperter har også advaret husejere om, at ikke alt er skyllebart, selvom emballagen siger det: "At sige skylbart betyder blot, at det vil gå gennem dit toilet. Men hvad det gør ved dit VVS-system, især hvis du har ældre rør, er, at hvis du har, som for eksempel støbejernsrør, så opløses klude ikke," forklarede blikkenslageren Kelly Ireland til Huffington Post.

Kelly foreslår, at hvis du bruger dem, skal du smide dem i skraldespanden i stedet for at skylle dem ud. Blikkenslagerne rådede også folk til at undgå brugen af kraftige kemikalier til at løsne tilstopninger i afløb.

De advarer om, at det gør "mere skade end gavn", når du forsøger at håndtere tilstopninger forårsaget af hår. Kelly forklarede, hvordan disse stærke kemikalier kan "æde sig igennem gamle rør".

En anden tip, der har været på mode, er at putte bagepulver ned i afløb for at hjælpe med at løsne tilstopningerne.

Dog sagde AJ Jenkins, en blikkenslager, at brugen af bagepulver blandet med produkter som eddike "kan æde i den gummipakning, der holder vasken sammen."

Kilde: Express