Imponerende resultater: Sådan gør du ovnen rent med 2 naturlige ingredienser

Hus og have

03/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Ovne skal rengøres regelmæssigt, men selv hvis det er et stykke tid siden, du har gjort en dybdegående rengøring, kan du nemt friske ovnen op.

Stærke kemikalier kan fjerne snavs, men du risikerer, at giftige dampe cirkulerer i dit hjem.

Desuden kan brugen af hårde kemikalier kræve, at du bærer en ansigtsmaske, handsker og åbner vinduerne i de kolde vintermåneder.

I stedet fortæller Jessica Samson er det er meget bedre at bruge en "sikker og simpel løsning", som du kan lave derhjemme, sagde.

Og hun fortsatte: "Spring den kemiske ovnrens over og brug i stedet en sikker og simpel løsning, der stadig giver dig imponerende resultater. En fantastisk hjemmelavet ovnrens er en blanding af bagepulver og vand."

Bagepulveret er slibende og løsner dermed fastbrændte madrester, så de let kan tørres væk.

Sådan gør du

Derpå forklarede hun, hvordan du gør: "Lav en pasta og påfør den generøst på ovnens indvendige overflader og lad den stå i mindst 20 minutter for at nedbryde den brændte mad."

For at øge rengøringseffekten kan du tilsætte lidt eddike til bagepulverblandingen. Sprøjt simpelthen eddiken på toppen og lad det boble og stå i 20 minutter.

Derefter kan du nemt tørre snavset væk med en ikke-slibende rengøringspude, efterfulgt af en fugtig mikrofiberklud.

For ekstra lethed kan du fjerne de metalfremstillede ovnriste og lade dem ligge i kogende vand og en smule opvaskemiddel.

Det kan tage et par timers iblødsætning for at fjerne stærkt snavsede riste, men det giver dig tid til at gøre andre ting i huset.

Når ovnristene har ligget i blød tilstrækkeligt, kan du skrubbe dem med en stiv børste, skylle og tørre dem, før de returneres til den rengjorte ovn.

Frisk ovnen op

Du kan derefter forfriske duften af din ovn ved at lave citronvandblandingen.

Placer skivede citroner i et lille ovnfast fad med vand, sæt det derefter i en opvarmet ovn (200 °C) i 20 minutter.

Sluk for ovnen, lad vandet køle ned, brug derefter det lunkne vand til at tørre ovnen af. Tør med en ren mikrofiberklud, og så har du en ren og frisk duftende ovn tilbage.

Kilde: Express