2 af dem kender du sikkert ikke: 4 årsager til, dit hjem er indtaget af myrer

Hus og have

18/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Katrine Lykke

Det kan være en kamp at komme af med dem, hvis de først har besluttet sig for at flytte ind.

Når det kommer til skadedyr, er myrer et af de mest almindelige problemer i hjemmet.

Disse insekter kan finde vej ind i dit hus gennem selv den mindste sprække, og det kan hurtigt blive til et decideret angreb, hvis det ikke stoppes hurtigt. 

En myreinvasion er ikke noget, du bør ignorere - ikke kun kan de forårsage skade på din bolig, de kan også sprede sygdomme på de overflader og fødevarer, de rører ved. 

Du kan komme af med myrerne på flere måder, men den bedste måde er at fjerne det, der tiltrækker myrerne og dermed forebygge problemet på sigt. 

Det skriver Tomsguide, som også oplister fire ting, der kan være årsagen til, at myrerne vælger netop dit hjem.

1. Mad 

Selvfølgelig leder myrer altid efter en kilde til føde - det er det mest åbenlyse motiv.

Myrer spiser al slags mad, men sukker og kulhydrater er særligt lokkende. Det skyldes, at de giver mest energi.

Så hvis du regelmæssigt lader slik eller sukkerholdige godbidder ligge fremme i din bolig, skal du ikke blive overrasket, hvis myrerne flytter ind.

2. Vand 

Myrer har brug for vand for at overleve, ligesom os mennesker. De drikker det og samler det også til deres rede. Uden vand vil myrerne simpelthen dehydrere og dø, så en lokal vandkilde er nødvendig, uanset hvor de bygger deres koloni. 

I dit hjem kan myrer få vand fra den mad, de spiser, men de bliver ofte også tiltrukket af områder med høj luftfugtighed såsom et badeværelse eller et vaskerum.

Så en anden måde at forhindre en myreinvasion er at holde dit hjem så tørt som muligt fx ved at lufte regelmæssigt ud.

3. Duftlys og luftfriskere

Den søde lugt af mad tiltrækker som nævnt tidligere myrer, men vidste du, at det faktisk gælder alle slags sødt duftende genstande i hjemmet?

Luftfriskere og duftlys med en sød aroma tiltrækker eksempelvis ofte myrer fra fjern og nær. 

Tøjvaskemiddel kan have en lignende effekt. Vælg derfor en duftfri variant, hvis der er myrer inden døre, eller skift duftene ud med lugte, der har en afskrækkende effekt på myrer fx duften af lavendel eller pebermynte.

4. Snavset vasketøj

Myrer er også fans af duften af ​​sved. Sved indeholder salt, men faktisk også sukker, så en fyldt vasketøjskurv kan være det rene mekka for myrer.

Sørg derfor for at vaske dit vasketøj regelmæssigt, og tøjstykker, der er særligt svedige eller dækket af madpletter, bør du rengøre så hurtigt, hvis du vil undgå, at det tiltrækker myrer.