Gødning og tre andre ting græsplænen har brug for lige nu

Hus og have

16/8/23 | 13:09

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er masser af ting at gøre i haven netop nu.

En sund, grøn græsplæne kan få enhver have til at se godt ud i solskin, men det er uopnåeligt uden pleje året rundt. August er et særligt afgørende tidspunkt for at passe græs, og alligevel undlader mange mennesker at gøre det. 

Det skriver Express

Plænepleje skifter i takt med årstiderne, når græsset har forskellige behov for at stimulere væksten.

Fokuser på plænen

I sommermånederne, hvor vejret typisk er varmere og mere tørt, er vanding afgørende for at få græsset til at vokse.

Men det er ikke den eneste havearbejdsopgave, der skal vedligeholdes for at holde græsplæner i god stand senere på året.

Matt Adams, plæneplejeekspert og grundlægger af The Relentless Gardener, sagde:

"August er den bedste tid til at nyde vores græsplæner, men det giver også den perfekte mulighed for at forekomme vores plæneplejeregimer. Denne måned skal bruges til at fokusere på at få plænen til at se og føles sund, men også på at forberede den til efterårsmånederne!"

Klipning

En ting, mange mennesker undlader at overveje, er præcis hvor hurtigt en sund græsplæne regenererer om sommeren, hvilket betyder, at den skal klippes oftere som følge heraf.

Matt forklarede: "Hvis du vander din græsplæne regelmæssigt i løbet af august måned, vil du opdage, at dit græs vokser hurtigt. Selvom dette er en god ting, skal du sørge for at holde øje med dens vækst, da du ikke vil lade dit græs blive for langt."

Han fortsatte: "Hvis du lader dit græs være for længe, ​​så skal rodsystemet arbejde hårdere, og hvis det skal arbejde hårdere, betyder det, at græsplanten har brug for flere næringsstoffer og vand, end hvis det var kortere."

Gødning

Gødning er endnu et vigtigt skridt i sommerplæneplejen, og ifølge Matt er der én formel, der overtrumfer dem alle.

Haveeksperten hævdede, at alle burde gøde deres græsplæne med en gødning, der indeholder et højt niveau af tang.

Han forklarede, at dette "hjælper med græstørvs hårdførhed og beskytter det mod den øgede gangtrafik", som er ideel til aktive familiegræsplæner."

Matt tilføjede: "Til gengæld vil dit græs vokse hurtigere og stærkere, hvilket sikrer, at det er beskyttet for enhver pris. Tang øger også jordens biodiversitet, hvilket betyder bedre overordnet rodsundhed."

Sollys

Tilstrækkelig sollys er en anden afgørende ingrediens for lækkert græs, så det er vigtigt at se sig omkring i haven for eventuelle forhindringer - specielt træer og buske.

Plæneeksperten sagde: "Ubeskårede træer og buske tager ikke kun lys væk fra plænen. De kan også fjerne luftstrømmen. Dette kan forårsage græsplænerust, hvor spidserne af græsplanten får en gul, rusten farve.

"Desværre er der ikke nogen produkter, der kan kurere græsplænerust, men bare rolig, da det til sidst vil vokse ud med regelmæssig klipning og bedre luftgennemstrømning."