Genialt trick: Sådan skifter du sengetøjet på ingen tid

Hus og have

25/02/2024

Foto: Pexels @cottonbro studio
Foto: Pexels @cottonbro studio

Skrevet af Katrine Lykke

Mange hader at skifte sengetøj, fordi det både er besværligt og tidskrævende, men sådan behøver det ikke længere være, når du først har lært dette smarte trick.

Nogle kravler nærmest helt ind i dynebetrækket i forsøget på at få sengetøjet på plads, mens andre må bede om hjælp fra deres partner, når betrækket skal lægges i de rette folder. Men det behøver slet ikke være så besværligt.

Man kan nemlig nemt selv skifte dynebetræk på kun få sekunder, viser TikTok-brugeren @decoper i en video, der allerede er blevet set mere end otte millioner gange.

En genvej til en lettere hverdag

Det geniale sengetøjstrick består af fem nemme trin, og du undgår helt risikoen for at blive fanget i betrækket eller at skulle bokse med et dynehjørne, der bare ikke vil på plads.

Kvinden bag tricket opdagede det selv helt tilfældigt, men den dag i dag er det et uundværligt trick i hendes hverdag, og hun kunne ikke drømme om at skifte sengetøj på andre måder.

Fem nemme trin

Ved første øjekast kan det dog se ret avanceret ud. Så du skal holde tungen lige i munden, første gang du prøver kræfter med det smarte sengetøjstrick.

Der er som sagt fem trin, før du kan boltre dig i de rene dyner.

Først skal dynebetrækket ligge fladt på sengen med vrangen ud. Betrækkets åbning skal vende mod sengens fodende. 

Så placerer du dynen oven på betrækket. Sørg for, at alle dynens fire hjørner passer med betrækket nedenunder.

Rul nu dyne og betræk sammen, som var det en pandekage. Start oppefra, så du ender nede ved fodenden af ​​sengen.

Nu kommer den komplicerede del: Dynebetrækkets åbning skal trækkes henover hver ende af dynerullen, så den pakkes ind i dynebetrækket. Gør det i begge sider, og luk dynebetrækket med lynlås eller knapper.

Rul nu dynen ud, og glæd dig over, at du aldrig igen skal kæmpe med sengetøjet.

Hvis den beskrivelse lød avanceret, så se selv videoen herunder og bliv overrasket over, hvor let det er.