Genialt trick: Sådan får du de sorte pletter på terrassen til at forsvinde

Hus og have

03/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Katrine Lykke

De sorte pletter på terrassen er ikke et kønt syn, men hvordan får man bugt med plamagerne? I stedet for at bruge en masse penge på dyre rengøringsløsninger deler en række haveentusiaster deres bedste råd – og løsningen findes sandsynligvis i dit bryggers.

Så er det endelig tid til at komme ud på terrassen og nyde solen. Mange terrasser hærges dog af grimme, sorte pletter, der ikke ser særligt kønt ud i sommervejret.

De sorte plamager opstår, når skimmelsvamp og alger sætter sig fast på brædderne, og de er umiddelbart ikke så lette at få bugt med.

 

Undgå højtryksrenseren

Du har måske overvejet at svinge højtryksrenseren over de sorte pletter, men det er ikke vejen frem. Det høje vandtryk risikerer nemlig at beskadige overfladen, hvilket gør det mere modtageligt for endnu flere plamager i fremtiden, og når vandet strømmer ud over terrassen, kan sporerne, der er årsag til de sorte pletter, også brede sig til andre områder, der ikke tidligere var ramt. Højtryksspuleren gør altså kun problemet værre.

 

Billig dagligvare får nemt bugt med pletterne

Der er dog en let og billig løsning på problemet, og den befinder sig sikkert allerede i dit bryggers eller hvor du normalt vasker dit tøj.

Helt almindeligt vaskepulver kan nemlig let få de sorte pletter til at forsvinde.

Børst vaskepulveret ind i terrassetræet med lidt vand og lad det sidde i et par timer. Rengør derefter med varmt vand og en kost, fortæller en række haveentusiaster.

Du kan også lægge et lag sæbeskum på toppen, så det ikke tørrer ud og lade det sidde natten over. Dagen efter kan du nyde det flotte resultat i sommervejret.