Får din have til at stråle som en regnbue: Prøv disse 4 planter

Hus og have

20/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

At få en grøn have er lettere sagt end gjort. For det kræver tid i en travl hverdag. Men heldigvis er det nogle planter, der er lette at vedligeholde.

Læg bunden i haven

Til bunden af haven er planter med krybende i deres navne et godt bud. Det betyder, at de sandsynligvis vil sprede sig af sig selv uden hjælp fra dig.

Krybende timian, sedum og fredløs er tre virkelig gode bud på planter, der med lidt vedligehold spreder sig i din have og giver den nuancer af grøn.

Krokusplante og andre flerårige planter

Krokus er en del af de såkalde flerårige planter. Det er planter, der klarer sig godt med en hel regn om foråret, og bagefter behøver de faktisk kun sollys for at trives. År efter år vokser de sig kun smukkere og giver plante efter plante. Plant dem langs hegnslinjer og minimer trimning.

Etårige planter

Hvis du vil have planter, der vokser en sæson og kræver meget lidt vedligehold, så er solsikker, ungkarleknapper og zinnias dem, du bør kigge efter. De er enormt lette at passe og kræver faktisk kun sollys, før du får store, lyse og prangende blomster. Dyrk dem også gerne i forbindelse med bunddække, hvis du vil undgå at ukrudt spreder sig til de her blomster.

Let græs

Nogle græssorter er lettere at vedligeholde end andre. Det såkaldte prydgræs, der indeholder red hot poker, springvand og jomfrugræs vil have det rigtig godt i drænet jord. De fleste af sådanne typer græsser skal blot klippes en enkelt gang om året for at få dem til at se ud som deres bedste. De holder i flere år, og du bør også luge eller klippe dem en gang om året, så de vokser på optimal vis.

Og kan du have en god havelyst!