Få ren bil til 10 kroner med remedier, du måske allerede har i husholdningen

Hus og have

18/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Bilister er blevet forbløffede over disse overkommelige tricks – og du har måske allerede de nødvendige produkter derhjemme.

Eksperter fra bil- og varevognsudlejningsfirmaet Vanarama har vist husholdningsartikler til under 10 kr., der kan hjælpe dig med at rense din bil.

Dette budgetrensningstrick koster kun 2 kroner pence og vil efterlade dine bileruder skinnende rene. 

Start med at blande to dele citronsaft med en del vand og gnid derefter løsningen på ruderne. Syren i citrusfrugten bør fjerne eventuelle fedtpletter på glasset.

Lugtfjerner

Uanset om du har spildt kaffe på tæpperne, mad på sæderne eller rejser med kæledyr, kan dette trick hjælpe med at lindre dårlige lugte.

Hvidvinseddike er et fantastisk produkt at bruge og superbilligt, kun 10 kr. i udvalgte butikker. Eddikesyre i produktet indeholder neutraliserende egenskaber og hjælper med at fjerne ubehagelige dufte.

Lad noget stå i en lille skål i din bil og lad det virke. Når opløsningen har stået et stykke tid, skal du åbne bilens vinduer for at lade bilen luftes ud.

Krummestøvsuger

At fjerne smuler, støv og andre svært tilgængelige snavs fra mindre revner kan være en frustrerende proces.

Men for at få den hjemmebaserede rengøringsservice til at køre glattere, kan bilister prøve at bruge slim – ja, du læste rigtigt.

Der er masser af ressourcer tilgængelige online, der viser, hvordan man laver sin egen, men for at spare tid kan man kigge efter specifikt bilrensputty.

Den klæbrige formel kan løfte krummer, der er faldet ned i ventilationen og omkring gearstangen, da slimen former sig efter sprækkerne.

Pletrenser

En anden husholdningsartikel, du måske allerede har, kan løse ethvert mareridt om fjernelse af pletter.

Hårspray, der kan fås for så lidt som 15 kr. er en fremragende fjerner af kuglepenstegn. Det kan komme til nytte, efter at du har ladet dine børn farvelægge på bagsædet på lange rejser.

Brug en lille mængde på en klud og dup det på det berørte område - det fungerer godt på lædersæder, da det ikke forårsager skade på materialet.

Hvis du vælger hårspray, er det vigtigt ikke at lade det tørre, når du gnider pletten, da det kan efterlade mærker.

Hvid eddike er også et godt valg til pletter på stofbetræk.