En gang er ikke nok: Her bør du støvsuge flere gange dagligt ifølge ekspert

Hus og have

06/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor ofte svinger du den?

Nogle mennesker støvsuger deres hjem dagligt, andre foretrækker at gøre det en gang om ugen eller endda en gang om måneden.

Men hvor ofte skal vi egentlig støvsuge huset – især hvis vi har kæledyr eller allergi?

En rengøringsekspert har delt sine råd med The Mirror og forklaret reglerne, når det kommer til at holde gulvene i dit hjem rene.

Hvor ofte bruger du det?

Alice Lynch, der arbejder for støvsugermærket Henry, sagde, hvor ofte du skal gøre rent, afhænger af brugen af ​​selve rummet.

"Generelt burde støvsugning en gang om ugen være tilstrækkelig," konstaterer hun. "Dem med allergi kan dog have gavn af at støvsuge oftere.

"Travlere områder i hjemmet, såsom stue og køkken, vil højst sandsynligt skulle støvsuges mere regelmæssigt, nogle gange flere gange om dagen afhængigt af aktiviteten og vejret."

Har du kæledyr?

Hvis du har katte eller hunde derhjemme, skal du også rydde op efter dem oftere, og tænke på andre områder end gulvet, der også kan have brug for en god støvsugning.

Alice fortsatte: "Afhængigt af hvor meget dit kæledyr fælder eller årstiden, kan daglig støvsugning være nødvendig.

"Under overgangen fra vinter til sommer oplever kæledyrsejere ofte mange løse hår i huset, som, hvis det ikke bliver fjernet hurtigt, kan komme ind de mærkeligste steder såsom ovnen, maden og endda folks mund! Hold styr på det for at stoppe det i at sprede sig."

"Gardiner og persienner har en tendens til at være særligt dårlige med kattehår og ofte er det på indersiden, derfor ikke altid synligt. Hvis det ikke fjernes regelmæssigt, så kan det lægge sig ind i stoffet og være meget svært at fjerne, så sørg for at støvsuge disse grundigt.

"Glem heller ikke at støvsuge under møbler og senge samt langs vindueskarme, dør- og sengerammer, fodlister, sofaer og madrasser."

Det bedste tip af dem alle

Eksperten fortsatte med at understrege, hvorfor det er så vigtigt at holde styr på din støvsugning og delte hendes største tip af alle.

"En velholdt ting vil generelt holde længere og se bedre ud i længere tid, hvis den plejes ordentligt. Dette gælder tæpper, gulve og polstring," sagde hun.

"Rengøring eller støvsugning mindre regelmæssigt kan få det til at føles som en større opgave og tage meget tid, så det at holde styr på det får det ofte til at føles mere overskueligt. Vi anbefaler, at du anvender en almindelig rengøringsrutine for at inkludere de områder, du tackler mindre. ofte, såsom tæppe-, gulv- og polstringsrengøring, som du kan skifte til, så det passer til din tidsplan."

"Vigtigst af alt skal du sikre dig, at du har det rigtige værktøj med stærkt nok sug. Støvsugning for ofte kan slide tæpper for tidligt, så vi anbefaler, at du finder den rigtige balance til din husstand, da enhver friktion vil bidrage til at udflade tæppebunken," slutter hun.