En 20-minutters opgave, som alle boligejere bør udføre i dag, ifølge en ekspert i varmeanlæg

Hus og have

01/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Inden det kolde vejr virkelig tager fat, har en ekspert anbefalet, at du udfører en 20-minutters opgave for at sikre, at alt fungerer korrekt, så du ikke behøver at blive iskold, når det fryser.

Når danskere i hele landet beslutter at tænde deres opvarmning for første gang når temperaturerne falder, har varmesystemseksperter advaret husstande om, at der er 20-minutters opgaver, de bør udføre for at holde deres hjem så hyggelige og behagelige som muligt i de kommende måneder.

Industriens ingeniører har insisteret på, at folk ikke bør tøve med at tænde deres opvarmning, før temperaturen begynder at falde til frysepunktet.

Mark Ingram, teknisk gas- og VVS-underviser hos Engineering Real Results fortæller: "Vi råder altid til, at folk bør tænde deres opvarmning, lige inden det kolde vejr begynder, selvom de kun skruer op for radiatoren i 20 minutter."

Kan blive en kold og dyr "fornøjelse

Han uddyber, at dette bør gøres for at sikre, at alt fungerer.

Han fortsætter: "Rør ved alle radiatorerne og sørg for, at de er varme helt op til toppen. Inden for 20 minutter vil du vide, om alt fungerer korrekt."

Og han advarer om, at hvis du udsætter denne opgave, kan du blive overrasket, når du skal stole på din centralvarme denne efterår og vinter.

Underviseren tilføjede: "Jeg tilbragte 10 år som VVS-mand og 20 år som gasingeniør, og det er tiden, hvor folk begynder at tænde for deres radiatorer og indser, at de ikke virker. Mellem nu og november er, når en gasingeniør og VVS-mand har travlt, fordi vi i dette land har mangel på dygtige fagfolk.

"Heldigvis har vi haft en ret mild oktober. Men som tiden går, og temperaturen falder, vil efterspørgslen kun stige, og folk kan finde ud af, at de skal vente dage på, at en ingeniør er tilgængelig for at løse deres problem. Hvis du, når du rører ved radiatorerne, bemærker kolde områder, skal du muligvis udlufte systemet, hvilket er en opgave, folk selv kan udføre. Med større bekymringer bør du altid søge rådgivning fra en registreret ingeniør."

Kilde: Mirror